Voittomaalin tehnyt Eronen: "Yritin ylös ja meni ylös"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Eronen päätti ottelun jatkoerämaaliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jatkoeräsankarin viitta on aina merkittävä osa pudotuspeleissä. Kuudennessa välierässä sellaiseksi nousi HIFK:n puolustaja Teemu Eronen, joka sai osumalla kuitattua kaksi varsinaisella peliajalla ottamaansa rangaistusta.

HIFK ja Kärpät ajautuivat kolmatta kertaa jatkoerään keskinäisessä välieräsarjassa. Nyt ensimmäistä kertaa voittaja oli HIFK, kun Teemu Eronen laukoi ratkaisun ajassa 65.51.

− Jäin vapaaksi maalin eteen ja Juha-Pekka Haataja antoi hienon syötön. Yritin ampua ylös ja onneksi meni ylös ja maaliin, Eronen kertasi voittomaalia.

Jatkoerämaali oli Eroselle uran toinen Liigassa. Vuosi sitten hän ampui voittomaalin Kärppiä vastaan pudotuspelien 1. kierroksella, silloin Raksilassa.

− Kyllä tämä varmaankin uran makein maali on, Eronen tunnusti.

Varsinaisella peliajalla Erosen ilta ei vaikuttanut hyvältä. Hän istui kahdesti rangaistusaitiossa, ja ensimmäisen aikana Kärppien Charles Bertrand onnistui maalinteossa.

− Se kuuluu peliin. Välillä joku muu on jäähyllä ja tänään minä, Eronen kommentoi.

HIFK pelasi jatkoerää tilanteessa jossa takaisku olisi tietänyt mestaruushaaveiden kaatumista. Jännityksenä se ei Erosen mukaan kuitenkaan näkynyt.

− Jännitimme tarpeeksi kolmannessa erässä kun olimme johtaneet peliä. Ehkä siinä tauolla homma kuitenkin rauhoittui. Sitä paitsi jos miettii liikaa mahdollista takaiskua, se tulee todennäköisemmin ja silloin tappio harmittaa vielä enemmän, Eronen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle