Voittomaalin iskenyt O'Reilly vähätteli suoritustaan, ja suitsutti tasoitusta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
O¨Reilly iski voittomaalin kolme minuuttia ennen loppusummeria.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Buffalo Sabresin hyökkääjä Ryan O'Reillyn mukaan joukkue tarvitsi päätöserään kipinän, ja aikainen kavennus oli se kaivattu helpotus. Nathan MacKinnonin tasoitus oli O'Reillyn mielestä henkisesti iso maali vaahterapaidoille, ja kuvaili voittomaaliaan onnekkaaksi.

− Tasoitusmaali oli valtaisa. Toisella erätauolla me tarvitsimme kipinän. Jonkin, joka saa meidät liikkeelle, kuten pari maalipaikkaa tai aikainen maali. Kun se avausmaali syntyi, meistä näkyi että taakka putosi harteiltamme. Pääsimme sitten pelaamaan meidän pelitapamme kautta. 

− Oli hauskaa, kun emme ajatelleet saavamme tarpeeksi pomppukiekkoja eduksemme, ja sitten tuosta vain oma maalini oli sellainen. Onnekas pomppu lapaani, ja olin tarpeeksi onnekas laittamaan kiekon maaliin, Ryan O'Reilly kommentoi.

Päätöserään lähtiessä Kanadalla oli ylivoimaa jäljellä enää 30 sekuntia. Mark Scheifele tarvitsi maaliinsa vain 17 sekuntia, mikä on harvinaista myös NHL-jäillä, että erätauon jälkeisillä ylivoiman jämäsekunneilla isketään osuma.

− Luulen, että lopetimme liiallisen ajattelemisen, ja aloimme vain pelaamaan jääkiekkoa. Kun voitamme kaksinkamppailuja niin luonnollisesti mahdollisuuksia tulee, ja nuo jätkät saivat sen liikkeelle, kehui Sabress-hyökkääjä ylivoimaosuman arkkitehtejä.

Monesti Kanada ei ole välierässä lähtenyt viimeiseen erään ilman ainuttakaan tehtyä maalia, ja kahden maalin tappioasemassa. Jon Cooper pysyi kuitenkin rauhallisena pukukopissa, ja sai myös suojattinsa leppymään.

− Hän oli todella tyyni, ja hän rauhoitteli meitä. Kukaan meistä ei kuitenkaan panikoinut. Tiesimme, että vielä on 20 minuuttia jäljellä, ja olemme tehneet paljon siinä ajassa ennenkin. Pönkitimme toistemme itsevarmuutta, ja luotimme toisiimme.

O'Reilly uskoi loppuminuuteilla joukkueen pystyä pitämään johtoasema, ja oli iloinen yleisön tuesta. Kuitenkin O'Reilly muistutti lopuksi, että he eivät ole valmiita vielä, ja töitä on silti tehtävänä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle