Voittamattoman Kanadan pistelingot: "Vielä yksi ehjä ottelu"

MESTIS / Haastattelu
Kyllä Kanadan maalillakin riitti toimintaa välierissä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Turnauksessa voittamaton Kanada on ollut edellisen kerran MM-finaalissa vuonna 2009, jolloin vastassa oli juurikin Venäjä. Edellinen MM-kulta on vuodelta 2007. Tämä historia yhdistettynä Sotšin olympiakullan jälkimaininkeihin, vaahteralahdet ovat saaneet jalkeille erinomaisen tasokkaan joukkueen.

Kapteeni Sidney Crosbyn upea syöttö johdatti Kanadan välierien avaus- ja voittomaaliin tšekkejä vastaan. Samanlaista johtajuutta tarvitaan myös sunnuntaina välierissä, kertoi välierissä nollapelin torjunut Mike Smith.

− Pelasimme ehjän ottelun. Karvasimme hyvin, ja heidän puolustuksellaan oli kiirettä. Jaksoimme tehdä sitä koko ottelun, ja saimme otettua Tšekiltä kotiyleisön tuen nopealla avausmaalilla, Smith kertoi.

Myös Venäjä on Tšekin tapaan todella luisteluvoimainen joukkue, jolla on lisäksi pykälän verran enemmän yksilötaitoa.

− Olemme täällä voittamassa kultamitalia, kova homma edessä. Toivottavasti saamme vielä yhden samanlaisen ottelun, Smith jatkoi.

Myös Venäjän Sergei Bobrovski piti maalinsa puhtaana välierässä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kisojen kovimmat maalitykit

Venäjän ja Yhdysvaltojen välisessä ottelussa oli kovan tappelun makua kolmannen erän lopulle saakka, Kanada taas puksutti finaaliin tasaisesti jauhavalla viisikkopelillä, jonka horjuttaminen tulee olemaan Venäjällekin vaikea tehtävä.

− Välierä oli tarkkaa peliä. Kukaan ei halunnut ottaa riskejä, koska pelattiin pääsystä kultamitalipeliin. Systemaattista peliä, toivottavasti teemme sen myös finaalissa, kahdeksan maalia MM-turnauksessa iskenyt Tyler Seguin kertoi välierän jälkeen.

Alun hermostuneisuus johtui seitsemän maalin Taylor Hallin mukaan siitä, että kanadalaisten todellista tasoa ei oltu testattu vähään aikaan. Kun punapaitojen oma peli lähti ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen rullaamaan, alkoi Tšekki hiljalleen jäädä taaemmaksi. 

− Ihan sama, kuka on vastassa. Tunnemme identiteettimme, ja ymmärrämme miten meidän täytyy pelata, joten vastustajalla on merkitystä vain erikoistilanteissa yli- aja alivoimalla. Silloin meidän täytyy tuntea heidät, Hall kertoi.

− Finaali on jälleen uusi taso. Siitä on aikaa, kun Kanada on viimeksi ollut tässä tilanteessa. Ottelussa on varmasti paljon tunnetta, ja moni meistä on ensimmäistä mestaruutta hakemassa. Tulee hauska ilta, Hall jatkoi.

Myös toinen Edmonton Oilers-tähti, kisojen pistepörssin kolmosena oleva Jordan Eberle on innoissaan finaalista. Edmontonissa kun ei viime vuosina ole juuri menestystä päästy maistamaan. 

− Yksi peli vielä tulossa. Nyt levätään ja kootaan rivit finaaliin. Paras joukkue voittakoon, pitää vain pelata vielä yksi hyvä ja tiivis ottelu, Eberle kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle