Voiton TPS:stä torjunut Lassila: "Menestys asuu Tappara-kopissa"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Lassilan torjuntaprosentti on koko sarjan paras. Koppi on tarttunut 94 prosentin varmuudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Teemu Lassila torjui Tapparalle voiton vanhassa kotihallissaan buuauksista välittämättä. Täksi kaudeksi Tapparan riveihin siirtyneen Lassilan mukaan joukkueen tekemisestä huokuu halu menestyä.

Tapparan maalilla aloittanut Teemu Lassila ei saanut hyvää vastaanottoa palatessaan Turkuhalliin vierasjoukkueen paidassa. Kaksi edellistä kautta TPS:ssä torjunut vahti sai turkulaisyleisöltä mojovat buuaukset heti alussa. Ilta oli kuitenkin Lassilan ja Tapparan, kun TPS kaatui lukemin 1−2. Kokenut maalivahti ei ollut katsojien vihellyksistä moksiskaan.

Ne buuaavat vähän joka puolella. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Sitten jos rupeaa liikaa kuulemaan yleisön ääniä, ei keskittyminen ole silloin onnistunut.

Vieraiden päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen päätökseensä laittaa Lassila maalin suulle.

− Kyllä Teemu nämä kulmat tuntee. Hän tuntee vastustajan pelaajia, ja näytönhaluja varmasti oli, koska kyseessä on kotiseura.

Päiväunien kautta voittoon

Lassila itse sai tietää jo hyvissä ajoin eilen pelaavansa lauantaina Turussa. Tutun joukkueen kohtaaminen tutussa hallissa ei muuttanut valmistautumisrutiineita.

− Valmistauduin peliin ihan normaalisti. Aamulla kävimme jäällä ja sen jälkeen otin pienet päiväunet, sanoi Lassila Jatkoajan haastattelussa.

Ottelu kahden sarjan kärkipään joukkueen välillä oli äärimmäisen tasainen. Kauden aiemman kohtaamisen TPS oli voittanut voittolaukauskisan jälkeen. Eniten maaleja Liigassa tehnyt Tappara sai tällä kertaa tehtyä kaksi maalia sarjassa vähiten maaleja päästäneen TPS:n verkkoon.

− Yksi läpiajomaali tehtiin, ja se oikeastaan ratkaisi pelin. Tasaista oli, ja TPS olisi hyvin voinut saada pisteitä tänään. Pelasimme hyvän vieraspelin. Olimme välillä ahdingossa, mutta sitten purimme kiekkoa pois ja pelasimme yksinkertaisesti, analysoi 28 kertaa kiekon tielle venynyt Lassila.

"Maalivahtitilanteemme auttaa meitä menemään pitkälle keväällä"

Nuori Dominik Hrachovina on tähän mennessä kantanut päävastuun Tapparan maalilla. Yhdeksässä pelissä torjuntatehtäviin päässyt Lassila on Hrachovinan tavoin esiintynyt edukseen. Lassilan taakse on tehty vain 1,55 maalia per ottelu. Tiukka kilpailutilanne on ennen kaikkea joukkueen etu.

− Se on hyvä tilanne joukkueelle. Toinen voi nousta esiin, jos toiselle jotain sattuu tai peli ei kulje. Se että meillä on kaksi maalivahtia, auttaa varmasti meitä menemään pitkälle keväällä.

Tapparan maalivahtitandemi on Hrachovinaa 11 vuotta vanhemman Lassilan mukaan sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Kumpikin voi ottaa toiselta oppia teknisissä asioissa.

− Juttelemme paljon asioista ja pelistä Dominikin kanssa. Nuori veskarisukupolvi tekee tuloaan ja heillä on vähän erilainen tyyli pelata. Nuoret veskarit pelaavat vähän enemmän jään kautta. Tietyt kulmat he pelaavat eri asennossa. Olen saanut omaan peliin hyviä juttuja, ja yrittänyt itse tuoda eväitä Dominikin pelin avaamiseen.

Hallitseva mestari Tappara on pelannut vahvan syksyn ja johtaa Liigaa. Lassilan mukaan sitounut työntekö on ollut avain menestykseen.

− Kun menee hallille, tietää että siellä tehdään töitä. Peli on nöyrää ja jätkät uhrautuvat puolustuspelissä maalivahdin edessä. Kun joukkue on menestynyt monta vuotta, osaavat miehet pelata johtoasemassa ja ratkaista pelejä. Menestys asuu Tappara-kopissa tällä hetkellä. Sen tuntee kun sinne menee.

» Lähetä palautetta toimitukselle