Voi elämäni syksy!

MESTIS / Haastattelu
Jarno Lippojoki on onnistunut oletettua useammin.
Kuva © Anni Saarela
Joukkueensa tehotilaston viides ja pakiston pistehai. Tehotilaston lukema on 14 pykälää plussan puolella. Moni kiekkofani ei olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten kyseisten määritelmien mainittavan Jarno Lippojoen yhteydessä.

Mestiksen runkosarjaa on pelattu joulutaukoon mennessä 35 ottelua, mutta KooKoo-puolustaja Jarno Lippojoki on rikkonut jo kaikki aikuisuran tehopiste-ennätyksensä. Edelliskaudella hänelle merkittiin 54 ottelussa yhteensä kahdeksan tehopistettä, kun tällä kaudella niitä on syntynyt jo 21 (12+9).

Imatralainen pelaa elämänsä kautta.

Joku voisi pistää onnistumiset kasvaneen lapsikatraan piikkiin, sillä Lippojoen perheessä on jo kolme pientä lasta. 28−vuotias puolustaja ei kuitenkaan tunnusta isänsä pelipaitaan sonnustautuneiden kiekkoilijoiden olevan syy onnistumisiin. 

− En tiedä onko lapsien määrä vaikuttanut tähän. Joskus kiekot menevät tuurilla, joskus taas hyväkin veto menee maaliin, päävalmentajan kehuista kauden mittaan nauttinut imatralainen naurahtaa.

− Olen lähtenyt samalla vanhalla reseptillä tähänkin kauteen, eli olen yrittänyt pelata omaa peliäni. En odottanut onnistumisia, mutta niitä on tullut ihan hyvin. Pisteet ruokkivat tietenkin itseluottamusta.

28-vuotias puolustaja on luottanut omatoimisen harjoitusjakson aikana tuttuihin treenimenetelmiin. Hän on myös pelannut lähes kaikki ottelunsa tuttuakin tutumman Markus Västilän rinnalla. Mistään ihmekonsteista ei siis ole kyse, mutta jo yksi muutos tekee ihmeitä.

− Olen ehkä laukonut enemmän treenin jälkeen. Sekin on varmasti tullut onnistumisten kautta, olen halunnut kehittää laukaustani lisää.

− Pelaamme Västilän kanssa jo kolmatta vuotta yhdessä. Siinä oppii väkisinkin tuntemaan toisen, vaikka yrittäisi unohtaa. Tiedämme tasan tarkkaan, mitä toinen tekee, joten siitä on suuri apu, Lippojoki kehaisee joukkuetoveriaan.

Tasaisuutta tarvitaan

KooKoon syyskausi on sujunut monessa mielessä vauhdikkaasti. Seura sai kauan toivotun liiganousunsa lokakuussa, ja päävalmentaja Petri Mattilan jatkon varmistuttua joukkue sai lopullisen työrauhan.

Johtoaseman menettämiset ovat kuitenkin vaivanneet joukkuetta aina silloin tällöin. Nimivahva kouvolalaisryhmä on tehnyt maaleja, mutta esimerkiksi joulukuun alussa KeuPaa vastaan joukkue ei kyennyt pitämään vastustajaa loitolla. KooKoo on voittanut 31 ottelustaan peräti 21, mutta kokenut Lippojoki peräänkuuluttaa tasaisuuden tärkeyttä.

− Olemme pelanneet välillä todella hyvin, välillä todella huonosti. Pelaamme yksi tai kaksi peliä hyvin, sitten yhdessä erässä tulee notkahdus. Tasaisuutta ei siis ole löytynyt, vaan se on ajoittaista, harjoituksissa usein hassutteleva puolustaja analysoi.

Kouvolalaiset rikkoivat ensimmäisinä tällä kaudella sadan tehdyn maalin rajan. KooKoon verkkoon on myös tehty vähiten maaleja, joten joukkueen varakapteenilla riittää aihetta kehuihin.

− Maalivahtimme ovat olleet hyviä, joten heidät on syytä nostaa esille. Ihan sama kumpi heistä on maalissa, verkkomme ei heilu kovin helpolla.

− Joukkueella on tullut onnistumisia laajalla rintamalla. Maaleja voisi olla enemmänkin, mutta tämä on hyvä saldo. Kunhan saamme ailahtelun pois, peli alkaa näyttää erittäin hyvältä.

KooKoo pelaa toistaiseksi viimeistä Mestis-kauttaan, ja joukkue on asettanut tähtäimekseen poistua sarjasta toinen mestaruus taskussaan. 21 otteluun mahtunee vielä monia käänteitä ja kommervenkkejä, mutta kolmatta kauttaan Kouvolassa pelaava Lippojoki odottaa kevättä luottavaisin mielin.

− Omia tehoja tulee, jos tulee, se ei ole tärkeää. Minun roolini ei ole oikein ikinä ollut pisteiden tekeminen. Nyt on sattunut vain paistamaan aurinko risukasaan, puolustaja hymähtää.

− Sarjasta on totta kai hienompi lähteä voittajana kuin jonain muuna. Olisi hienoa päättää Mestis-taival KooKoossa mestaruuteen - siitähän tässä kilpaurheilussa on kyse, Lippojoki maalailee lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle