TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Viuhkolan paluu kruunautui voittomaaliin

LIIGA / Haastattelu
Raksilan kiekkopyhättöön saapunut yleisö oli tullut seuraamaan kotiavauksessa erityisesti kahta asiaa. Kotijoukkueen ensimmäisiä otteita tällä kaudella, sekä joukkueen suoranaista ikonia, Jari Viuhkolaa.

Jari Viuhkola pelasi ensimmäisen kotiottelun lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen. Miehen nimen maininta avauskentällisen kuulutuksessa keräsi suuret suosionosoitukset kotiyleisöltä.

Joukkueen pelaaminen oli JYP-pelissä suorastaan erittäin hyvää, mikä sai myös Viuhkolan tyytyväiseksi.

– Pelasimme joukkueena erittäin hyvä peli. Oltiin aika aktiivisia koko pelin ajan ja saatiin sitä kautta tulosta aikaan.

Ensimmäinen kotipeli oli erityinen tapahtuma myös Viuhkolan mielestä. Yleisön kova kannustus keräsi mieheltä kovat kiitokset.

– Olihan tämä tunteikas peli ja kauan on odottanut tätä hetkeä. Yleisön vastaanotto oli aivan mahtava ja iso kiitos siitä. Antoi virtaa tuohon peliin ja halusin näyttää heille taitoni.


Viuhkola oli tyytyväinen JYP-peliin kokonaisuudessaan.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Miehen ilta kruunautui voittomaalin tekoon. Maalissa Viuhkola pääsi laukomaan Juha-Pekka Haatajan syöstöstä maalin kulmalta kiekon ohi JYPin maalivahdin Riku Heleniuksen ohi.

– Hienoa, että sai tällaisessa pelissä heti onnistumisen. Siinä vähän tuurilla saimme purkukiekon jälkeen ylivoimahyökkäys Haataja kanssa. Häneltä sain unelmasyötön pakin mailan yli ja ammuin vähän sinne päin pienestä kulmasta ja tällä kertaa meni sisään.

Joukkueen ensimmäiset pelit ovat olleet voitokkaita. JYP-peli oli kuitenkin selkeästi parempi kuin avauspeli Lappeenrannassa. Kotiottelun otteet olivat sellaisia, mitä Viuhkola haluaa nähdä joukkueeltaan myös tulevissa peleissä.

– SaiPa-peli oli kova taistelu, joka ei ollut niin hyvä peli meiltä. Tehtiin vähän virheitä kiekollisessa pelissä ja ei pelattu niin hyvin kuin tänään. Tämä tyyli, mitä tänään pelattiin, on se tyyli, millä voitetaan pelejä jatkossa. Kovan taistelun kautta ja hyvällä kiekollisella pelillä pystytään luomaan paikkoja ja väsyttämään vastustajaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Viuhkolan paluu arkeen on ollut nopea harjoittelun aloittamisen jälkeen. Pelituntuman löytyminen on ollut yllättävänkin nopeaa, mutta töitä esimerkiksi kunnon kanssa on vielä tehtävä.

– Kyllä täytyy olla tyytyväinen siihen, missä kunnossa on ja miten on pystynyt pelaamaan. Kuitenkin aikajakso, mitä on treenannut, on ammatillisesti aika lyhyt. Niin kauan oli tekemättä tätä ammatillista puolta ja kuitenkin kunto ehti hieman tippua. Mutta tosiaan hyvältä tuntuu nyt, mutta paljon on vielä matkaa. Kuitenkin pelien yhteydessä pitää pystyä saamaan kuntopohjaa paremmaksi.

Parannettavaa löytyy vielä

Kärppien hyvistä otteista huolimatta alkukauden suurin kehityskohde ylivoima vaatii kovasti kehitystä niin Viuhkolan johtamalta ykkösylivoimalta, kuin myös muilta ylivoimaa pelaavilta pelaajilta.

– Ei tässä ylivoimaa ollla hirveästi treenattu, mutta ei sen taakse voi mennä. Kyllähän esimerkiksi ylivoimalla irtokiekkojen voittaminen on yksi asia, mitä pitää parantaa. Meidän kenttä ei tänään voittanut noita irtokiekkoja ja sieltä tulee heti ne purkukiekot. Niiden irtokiekkojen voittaminen on erittäin tärkeä asia ylivoimalla. Täytyy nyt käydä läpi asioita ja treenata ja yrittää sitä kautta korjata tilannetta.

Viuhkolan ympärille rakennettiin harjoituskauden lopulla uusi ketju, jossa laidoilla ovat Haataja, sekä nuori Joonas Donskoi. Kolmikon sisällä ei ole jaettu selkeitä rooleja, vaan jokainen pelaa omilla vahvuuksilla. Ketjun pelaaminen ei ole ollut vielä sillä tasolla, missä Viuhkola haluaa miesten olevan.

– Täytyy nyt kuitenkin ketjulle antaa aikaa ja ei ehkä tällä hetkellä ole ihan parasta pelaamista meiltä. Tietty nöyryys ja kärsivällisyys siihen peliin pitää saada, niin uskon, että aletaan saada parempaa tulosta aikaan.

Seuraavana vastassa on Rauman Lukko, joka asettuu vastaan tiistaina Kärppien kotiluolassa.

– Kova joukkue tulee vastaan, ei varmasti helpotu meidän pelit. Ei toki ole hirveästi tietoa, että miten ovat pelanneet, mutta samanlaisella taistelulla pitää lähteä tuohon peliin, mitä meillä tänään oli.

» Lähetä palautetta toimitukselle