TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Viuhkola roolistaan: "Ei tämä helppoa ole"

LIIGA / Haastattelu
Viuhkola pääsi lauantaina tositoimiin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppäsentteri Jari Viuhkola on totuttu näkemään suuressa roolissa, kun Kärpät on liigafinaaleita pelannut. Nyt Viuhkola pelaa neloskentässä. Silloin, kun mahtuu kokoonpanoon.

Toistasataa pudotuspeliä Kärppien riveissä taistellut Jari Viuhkola on ollut tänä keväänä uuden tilanteen edessä. Kärppälegenda on joutunut seuraamaan pelejä ajoittain katsomosta. Lauantaina finaalisarjan kolmannessa ottelussa oli kuitenkin aika astua tositoimiin.

Pelien seuraaminen katsomosta on ollut Viuhkolalle vaikea pala purtavaksi.

− Ei se helppo tilanne ole ollut, etenkään tässä vaiheessa kautta. Halu kentälle on suuri, mutta tämä on nyt tilanne, Viuhkola huokaa.

Pelipaikka löytyi tänään Kärppien neloskentästä Mikko Alikosken ja Juho Keräsen välistä. Päävalmentaja Lauri Marjamäki haki Viuhkolan kautta apua erityisesti oululaisten heikkoon alivoimapelaamiseen.

Yleensä tehokenttien kapelimestarina häärineelle Viuhkolalle rooli neloskentässä on uusi.

− Meiltä odotetaan peruspeliä. Pelataan mahdollisimman tiiviisti ja yritetään päästä vastustajan alueelle. Energiaa yritetään tuoda kentälle, se on meidän rooli.

Rooliin on tuskin tulossa muutosta jatkossakaan, mikäli Viuhkola mahtuu jatkossakin oululaisten kokoonpanoon.

− Aina kun pääsen kentälle, niin täysillä tehdään hommia. Virtaa ainakin riittää, Viuhkola napauttaa.

Viimeistely kuntoon

Lauantaina Tappara onnistui ryöstöretkellään ja nappasi kotiedun Kärpiltä. Paikkoja oululaisilla riitti, mutta viimeistely ontui.

− Maalinteko on ykkösasia, jota meidän täytyy parantaa. Kiekkoa ja äijiä täytyy saada enemmän maalille, Viuhkola paaluttaa.

Lauantai-illan otteluun Kärpät tuli erittäin hyvin ja sai värkättyä johtomaalin avauserän jälkimmäisellä puoliskolla. Tappara pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun yllättäen vain hetkeä myöhemmin.

− Välillä hyvän jakson jälkeen tulee tuollaisia harmittavia takaiskuja, siitä täytyy vain pystyä jatkamaan. Se on kovan joukkueen merkki, Viuhkola päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle