ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Viuhkola palasi liigajäille

LIIGA / Haastattelu
Kärpät keväällä jättänyt ja Pohjois-Amerikkaan suurin odotuksin suunnannut Jari Viuhkola teki paluun liigajäille. Sitkeästä selkävammasta kärsinyt ikikärppä palasi omalle paikalleen kantamaan vastuuta erikoistilanteissa.

Sitkeästä selkävammasta kärsinyt Jari Viuhkola palasi Niiralan montussa kotimaan kentille. Keskushyökkääjä sai alussa rinnalleen Teemu Normion ja Mikko Alikosken. Tommi Paakkolanvaaran loukkaantumisen jälkeen Viuhkola sai vastuuta Kristian Kuuselan ja Tomi Mustosen rinnalla.

- Oli mukava pelata. Yllättävän hyvältä tuntui peli, kun odotin paljon pahempaa, kertoi Viuhkola.

Pelin alussa Viuhkola sai aika vähän peliaikaa. Ennen peliä oli sovittu, että keskushyökkääjää ei peluuteta missään nimessä liikaa.

- Lähdettiin varovaisesti pelaamaan, ettei tullut liikaa jääaikaa. Yllättävän hyvin jaksoin, jatkoi Viuhkola.

Ottelun keskivaiheilla Viuhkola oli avainasemassa, kun keskushyökkääjä oli raatamassa kahden miehen alivoimaa. Sentterin pelaamattomuudesta ei näkynyt jälkeäkään, vaan Viuhkola jaksoi pelata raskaita vaihtoja pelin ratkaisuhetkillä.

Vihkolan kunto ei kuitenkaan ole vielä parhaimmillaan. Jäljellä olevissa runkosarjaotteluissa keskushyökkääjä pyrkii pääsemään sinuiksi SM-liigan pelitemmon kanssa.

- Kunto on hyvä, mutta pelikunnossa on vielä paljon parannettavaa. Tässä on vielä tarpeeksi aikaa saavuttaa pelikunto ennen pudotuspeljä, tuumi Viuhkola.

Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen näki Viuhkolan onnistuneen hyvin paluussaan jäälle. Jalonen ei epäröinyt heittää keskushyökkääjää tositoimiin, kun Vihkola itse ehdotti paluuta..

- Hän on ollut joukkueen kontaktiharjoituksissa ainoastaan kolme kertaa. Häneltä itseltään tuli signaali, että haluaa peliin mukaan. Mielestäni Viuhkolan esitys oli kaiken kaikkiaan hyvää luokkaa, koska taustalla oli pitkä tauko alla, jatkoi Jalonen.

Keskushyökkääjän paluu kokonpanoon leventää Kärppien jo entuudestaan leveää pelaajamateriaalia. Viuhkolan mukaan Kärpillä on selkeä tavoite loppukaudeksi.

- On helppo pelata hyvässä joukkueessa, kun on monta hyvää kenttää. Mestaruutta lähdetään hakemaan. Kova työ on edessä, lopetti Viuhkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle