BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Viuhkola nousi seuran pistekuninkaaksi

LIIGA / Haastattelu
Lauantain Jokerit-ottelussa Jari Viuhkola nousi Kärppien kaikkien aikojen pistetilaston kärkisijalle. Ottelu oli kokonaisuudessaan nappisuoritus Viuhkolalta ja koko Kärppien joukkueelta.

Kärpät ja Jokerit pelasivat lauantaina jo toisen keskenäisen ottelun kahden päivän sisällä. Kärpät oli käynyt nappaamassa vieraspisteet Helsingin areenalta ja Jokereilla tavoitteena olikin napata nopea revanssi. Se jäi toteutumatta, kun Kärpät jyräsi voittoon erityisesti kahden vahvan erän avulla.

– Hyvä peli pelattiin. Toinen erä oli vähän vaikea ja kaveri pääsi peliin mukaan vähän oman huolimattoman pelaamisen kautta. Onneksi kolmanteen erään löytyi se sama vire, mikä ensimmäisessä erässä oli ja saatiin peli hoidettua itsellemme, Jari Viuhkola illan pelistä.

Kärppien pelaaminen oli sulavaa, selkeää ja vauhdikasta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Ykkösketjun keskushyökkääjä Viuhkola nosti voiton taakse kolme tärkeää tekijää.

– Oltiin kärsivällisiä, pelattiin omaa peliä ja saatiin tulosta aikaan.

Ykköspaikka haltuun

Viuhkola nousi illan kahden tehopisteen myötä Kärppien kaikkien aikojen pistetilaston ykköspaikalle ohi Kari Jalosen. Viuhkola otti nöyrästi vastaan kyseisen kunniapaikan.

– Eipä noita ole oikein miettinyt, tänään "Ilu" (Ilkka Mikkola) sanoi kopissa että pisteen päässä olet, ei ollut itsellä tietoa asiasta. Toki hieno homma ja varmaan jotakin on tehnyt hyvin tässä vuosien varrella.

Edelliskauden kokonaan huilannut Viuhkola on pikku hiljaa päässyt oivalliselle tasolle. Maajoukkuetauon jälkeen miehen luistelu on näyttänyt selkeästi paremmalta ja Viuhkola on myös väläytellyt fyysisellä puolella. Vaikeiden aikojen jälkeen takaisin hyvälle tasolle pääseminen on ollut iloinen asia miehelle itselleen.

– Silloin oli jääkiekko kaukana ja yritettiin saada vaan miestä kuntoon, jotta normaalia elämää pääsisi viettämään. Onneksi pitkän tuskan jälkeen alkoi helpottaa ja nyt ollaan hyvässä pisteestä.

Alkukauden aikana Viuhkola on ollut Kärppien parhaita pistemiehiä. Otteet kaukalossa ovat olleet välillä lupaavia ja välillä ailahtelevia. Viime aikoina pelaaminen on mennyt askeleen verran eteenpäin.

– Kyllä olen tyytyväinen alkukauteen. Täytyy järjellä ajatella, että ei sitä voi olla vielä siinä kunnossa, missä silloin aiemmin takavuosina on ollut. Viime viikot ovat olleet paljon parempaa peliä henkilökohtaisesti ja hyvältä alkaa näyttämään.


Viuhkola oli Kärppien orkesterin kapellimestari.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Ykkösketju alkaa lunastamaan odotuksia

Kärppien kolmesta maalista kahdessa mukana ollut Viuhkola jakoi ensin oivallisen lättysyötön Ivan Humlille ja myöhemmässä vaiheessa ylivoimalla Mikko Lehtonen pääsi tykittämään Viuhkolan tarjoilun päätteeksi.

– 2-0 maalissa kiekko tuli laidasta vähän Juha-Pekka Haatajan läpi ja päästiin kaksi vastaan yksi hyökkäykseen. Sattui avautumaan syöttölinja ja lätty meni tällä kertaa kohdilleen. Kolmannessa maalissa pääsin vähän samalla tavalla tulemaan ja "Lelu" (Lehtonen) pyysi keskelle ja siirsin sinne päin. Kahdesti pääsi koittamaan ja toisella meni sisään.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta siirsi Humlin Viuhkolan ja Haatajan vierelle. Kolmikko on väläytellyt osaamistaan ja parempaa on jatkossa luvassa.

– Tässä ketjussa on potentiaalia. Toki ollaan oltu vasta lyhyt aika yhdessä ja paljon työtä on edessä. Jos tällä tavalla jatketaan tulevaisuudessa, niin kyllä ihan tyytyväinen olen. Nyt kun saadaan maalihanat auki ja vähän rentoutta peliin, niin uskon että tulosta alkaa tulla.

Myös ylivoimalla ketjun pelaaminen erityisesti lauantain kotipelissä oli juonikasta ja vierasjoukkueen kannalta vaarallista. Alkutaival on ollut hyvä ja pidemmän ajan harjoittelun kautta on ketjulta lupa odottaa tehokasta suorittamisesta niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin.

– Taival on lyhyt mitä ollaan tällä ylivoimaketjulla pelattu ja harjoiteltu. Aika näyttää, että kuinka hyvä ketju tulee muutenkin.

Kärpät ja Jokerit kohtasivat viikonloppuna kahdesti peräkkäisinä päivinä. Kärpät onnistui nappaamaan täydet kuusi pistettä kyseisistä otteluista ja kun saldoon lisätään vielä tiistailta tulleet kolme pistettä Ilves-ottelusta, oli viikko Kärpille kokonaisuudessaan onnistunut.

– Tiukkoja pelejä olivat nämä Jokerit-pelit. Kaksi hyvää joukkuetta ja mitään ei saatu ilmaiseksi. Kaikki piti ansaita ja kova työnteko molemmissa peleissä palkittiin. Tyytyväisiä ollaan kyllä tähän viikkoon, täydet pisteet ja tästä on hyvä jatkaa, Viuhkola päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle