Virtanen ihasteli pelin tasoa: "Tänään oli JYPin päivä"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Virtanen luotsasi JYPin jälleen menestykseen eurokentillä. Arkistokuva.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Växjö ja JYP tarjosivat finaalin arvoisen trillerin Ruotsissa tiistaina. Kamppailu oli rehtiä läpi pelin, eikä ylilyöntejä nähty. Tämä ei silti ollut laisinkaan pois pelin intensiteetistä tai tasosta.

Sekä vauhti että pelinopeus olivat huipputasolla, eikä yksikään katsoja varmasti jäänyt kylmäksi. 

− Tapoimme Växjön vahvan alun, mikä loi valtavasti uskoa, JYP-valmentaja Marko Virtanen avaa.

− Lopussa pelin luonne oli se, että jompikumpi tekee maalin.

Växjö onnistuikin saamaan tasoitusosuman aikaiseksi, mutta osuma hylättiin maalivahdin estämisen vuoksi. Loppulukemat 2−0 sinetöi Janne Kolehmainen tyhjään maaliin. Omat paikkansa oli myös JYPillä, joka sai teräviä vastahyökkäyksiä Växjön hakiessa tasoitusta riskilläkin.

Pääpaino oli kuitenkin JYPin puolustusalueella.

− Jos joku puhuu passivoitumisesta, niin ei! Vastustaja löi kaiken likoon, ja se piti jollain konstilla kestää, Virtanen analysoi.

Pelin suurimmaksi käännekohdaksi on helppo nostaa JYPin tekemä avausmaali ylivoimalla heti Växjön vahvan jakson jälkeen.

− Pelin kulku on aina jonkinlainen. Toisella nousee ja toisella laskee, tänään oli JYPin päivä, Virtanen iloitsee.

Ei mikään höpöhöpö-sarja

CHL ja siihen panostaminen on herättänyt suuresti keskustelua myös Suomessa. Joistain joukkueista huokuva viesti on ollut "valmistavat pelit"-henkinen, mutta tästä kelkasta Virtanen haluaa pysyä kaukana.

− Me sanoimme reilusti, että haluamme menestyä. Jos tämänkaltaisessa tapahtumassa ei halua menestyä, niin on kumma juttu, Virtanen viittaa spektaakkelimaiseen finaaliin.

Myös Virtanen nosti sekä kannattajat että joukkueet keskiöön vuolaiden kehujen värittämänä. Päävalmentaja haluaakin, että ottelu muistetaan nimenomaan kokemuksena.

− Moni pelaaja ei pääse koskaan pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Tämä peli oli maaottelutasoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle