Virtala: ”Kausi oli haasteellinen rikkonaisuuden vuoksi”

MESTIS / Haastattelu
Teemu Virtalan hyvää kautta himmensi loukkaantuminen ja aikainen kesäloma.
Kuva © Antti Romsi
Hokin ykkössentteri Teemu Virtala pelasi pitkälti samanlaisen kauden kuin joukkueensakin — rikkonaisen, mutta kokonaisuutena kuitenkin onnistuneen. Runkosarjan neljäs sija oli enemmän kuin Hokilta yleisesti odotettiin, mutta kauden aikainen päätös on aina pettymys. Virtala itse oli joukkueensa parhaita pistemiehiä, vaikka iso osa kaudesta jäi loukkaantumisen vuoksi pelaamatta.

Kausi 2012-2013 on Mestiksessä pelattu, näin myös Kajaanin Hokin osalta. Joukkue on varmasti käsitellyt jo päättyneen kauden joukkueen sisäisesti, ja nyt on aika huilata vähän. Hokin ykkössentteri Teemu Virtalalle kaudesta jäi kaksijakoinen tunnelma, niin henkilökohtaisella, kuin joukkueen tasollakin.

— Päällimmäisenä fiiliksenä on tietysti pettymys, kun pelit päättyivät liian aikaisin, mutta kokonaisuutena kausi oli Hokilta onnistunut. Pitkä runkosarja ei valehtele, siellä täytyy olla onnistumisia ja onnistujia, että kotiedun saavuttaa. Neljäs sija on kova suoritus joukkueelta, jolta odotettiin niukasti pudotuspelipaikkaa, pohdiskelee Virtala.

Hokin alkukausi sujui todella vahvasti ja kävipä Hokki välillä jopa sarjakärjessäkin ennen kuin Jukurit aloitti karkumatkansa. Syksyn kääntyessä kohti talvea loukkaantumissuma kuitenkin häiritsi Hokin peliä.

Virtala sai oman osansa loukkaantumisista tälläkin kaudella. Sentteriltä jäi noin kolmannes runkosarjasta pelaamatta, mutta 32 ottelussa kirjattiin kuitenkin komeat tehot 10+17.

— Kausi oli haasteellinen rikkonaisuuden vuoksi. Sanotaanko, että suhteellisen tasaista suorittamista. Toki varaa olisi ollut pelata paremminkin. Aina kun tulee loukkaantuminen ja huili, on alku henkisesti raskasta ja tietää että edessä on kuntouttamista, mutta jos silloin alkaa synkistellä ja vaipuu itsesääliin, voi lyödä luistimet naulaan.

— On vaan tehtävä kahta kovemmin töitä, että on fyysisesti kunnossa kun paluun aika on. Ainakaan itsellä luovuttaminen ei kuulu edes vaihtoehtoihin, huomauttaa Virtala.

Virtalan oma kausi sujui siis loukkaantumisesta huolimatta varsin kelvollisesti, samoin kuin pudotuspelipettymystä lukuunottamatta koko joukkueella. Hokin mailavirtuoosi nostaa esiin muutaman joukkuetoverinsa suurina onnistujina.

— Onnistujista nostaisin esiin tärkeimpänä Teemu Seppäsen, joka antoi joka ilta mahdollisuuden voittaa ottelun. Leinosen Veli-Antti pelasi hyvän kauden ja odotetusti nosti jälleen kerran tasoaan playoffeissa. Mannisen Sakari oli todellinen pelimies ja jos ensimmäisellä kaudellaan kantaa kultaista hattua läpi runkosarjan, on täytynyt onnistua! Loppuun haluaisin nostaa esille vielä Koiviston Mikan, joka pelasi tasaisen hyvin läpi kauden ja antoi kyllä kaiken itsestään joukkueelle, listaa pelimies.

Virtalalla on sopimus myös ensi kaudesta Hokin kanssa, ja tavoitteenaan Virtala pitääkin sitä, että voisi omalta osaltaan auttaa Hokin takaisin mitalipeleihin. Virtala on viettänyt kaksi kautta ulkomailla ja puolitoista kautta SM-liigassa. Isommat ympyrät kiinnostavat edelleen.

— Ehdottomasti tavoitteet ovat vielä korkeammissa sarjoissa, mikäli joku mielenkiintoinen mahdollisuus tulee eteen. Suurin asia, joka ulkomailla pelatessa tarttui mukaan, on maalintekohalukkuus, tietää Virtala ja tarkentaa:

— Siellä (Norjassa ja Itävallassa) ei nimittäin pelintekijöitä osattu arvostaa ja vain maalintekijöitä kunnioitettiin. Siellä oli siis pakko tulla itsekkäämmäksi maalipaikoissa!

Faneille Virtala lähettää kauden päätteeksi terveisensä.

— Enää puoli vuotta seuraavaan sarjapeliin! Nyt on aikaa hiihtää, ulkoilla ja ladata akkuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle