VGK - SJS 2.00

Virta ja Haaranen onnistuivat − pelaavatko HPK:n sankarit lauantaina Liigaa vai nuorten pudotuspelejä?

LIIGA, Muut Sarjat / Haastattelu
Matias Haaranen pelasi ensimmäisen aikuisten liigaottelunsa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n Patrik Virta ja Matias Haaranen olivat hyvässä vireessä saatuaan HPK:n nuorten joukkueesta pikakutsun edustukseen. Lauantain osoite on kaksikolle vielä epäselvä, sillä molemmilla joukkueilla on silloin elintärkeä ottelu ohjelmassa.

Viidennen liigaottelunsa pelannut Patrik Virta ja ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Matias Haaranen hoitivat perjantaina pikahälytyksensä tyylikkäästi. Virta latasi syntymäpäivänsä kunniaksi Ilveksen verkkoon kaksi maalia ja Haaranen hoiti reilun 14 minuutin peliaikansa debyytissään ilman takaiskuja.

Edustusjoukkueen yllättävä kuumesuma raivasi Kerhon kokoonpanoon tilaa perjantaiaamuna. Keskiviikkona ja torstaina nuorten puolivälieriä pelanneet Haaranen ja Virta kutsuttiin apuun. Haarasen sopimus on nuorukaisen itsensä mukaan ottelukohtainen.

Kaksikon osoitteesta lauantaina joudutaan päättämään viime tingassa. Selkä seinää vasten pudotuspelipaikasta pelaava HPK:n edustusjoukkue matkustaa Lukon vieraaksi Raumalle. Nuoret puolestaan pelaavat kolmannen puolivälieräottelun Ässiä vastaan Porissa. Perjantai-iltana ei ollut vielä selvää, pelaavatko Virta ja Haaranen lauantaina kumman joukkueen mukana.

− Katsotaan nyt mitä yö ja aamu tuovat tullessaan. Tänään tippui kuumepotilaita. Ison mietinnän paikka, A:lla on tärkeä pudotuspeliottelu ja tärkeä ottelu on meilläkin, kommentoi Pasi Arvonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Kesken harjoitusten haimme pojat mukaan. Emme ole ehtineet keskustella yhtään, Arvonen naurahti.

Arvonen aikoi keskustella asiasta nuorten päävalmentaja Olli Salon kanssa heti samana iltana.

− Kohta menemme vääntämään Ollin kanssa kättä.

Ilveksen tilanne on omien nuorten suhteen selkeämpi. Esimerkiksi Roope Hintz on pelannut viimeiset pari peliä nuorten mukana.

− Veikkaisin, että pelaa lauantainakin. Emme ole sen kummemmin suunnitelleet jatkoa vielä. Toivotaan molempien A-nuorille menestystä, hymyili Tuomas Tuokkola.

Haaranen ei pahemmin jännittänyt

Matias Haaranen onnistui debyytissään asiallisesti. Syötöt lähtivät suoraan lapaan mallikkaasti, eikä Haaranen arastellut myöskään pistää hieman poikittaista mailaa kohti kookkaampia Ilves-hyökkääjiä.

− Hyvät ovat fiilikset. Sain alta pois tämän ensimmäisen nyt, hymyili Haaranen ottelun jälkeen.

Haaranen on pelityyliltään kiekollinen puolustaja. Kauden 48 nuorten runkosarjaottelua tuottivat 32 tehopistettä. Suurimmaksi eroksi nuorten ja Liigan välillä Haaranen koki oman pään pelaamisen.

− Äijät menivät kovempaa koko ajan eri suuntiin. Piti keskittyä siihen, että on koko ajan maalin ja vastustajan välissä, arvioi 18-vuotias puolustaja.

− Kaikin puolin oli nopeampaa. Syöttöpaikat olivat heti auki ja piti pistää kiekkoa liikkeelle.

"Tuplaaminen" tuli selkärangasta

Pelitavan suhteen Haaranen ei ole vielä edustusjoukkueessa täysin kartalla. Hän konsultoi tekemisessään etenkin pakkipariaan Ossi-Petteri Grönholmia.

− Täällä pelasimme enemmän mies miestä vastaan omassa päässä. A:ssa "tuplataan" enemmän, viittasi Haaranen puolustusalueen aluepelaamiseen.

− Pyrimme A:ssa pelaamaan tilanteet siten, että yksi pelaaja pysäyttää vastustajan vauhdin ja toinen tulee hakemaan kiekkoa. Täällä huomasin, että kun pari kertaa onnistuin siinä, ei sitten kukaan tullutkaan hakemaan irtokiekkoa ja kerran Rautiainen sitten pääsi maalipaikkaan, Haaranen kommentoi.

Haaranen ei itse osallistu päätöksentekoon siitä, kummassa joukkueessa nuorukainen lauantaina pelaa.

− Ehkä ihan hyväkin niin. Onhan täällä kiva kyllä pelata, mutta meillä on myös erittäin tärkeä peli nuorissa. Emme ole menestyneet kuin B2-sarjassa ja nyt olisi siihen hyvä paikka, Haaranen mietti tilannettaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle