Ville-Vesa Vainiola: "Emme olleet ytimessä"

LIIGA / Haastattelu
Ville-Vesa Vainiolan pää oli painuksissa Kärpät-tappion jälkeen.
Kuva © Timo Savela

TPS:n kopissa oli vaisu tunnelma, kun Kärpät oli juuri hakenut 6−1-vierasvoiton Turkuhallista. Ottelu oli tunteikas ja pelissä vihellettiin TPS:lle peräti 156 minuuttia jäähyjä.

Ville-Vesa Vainiola istui rangaistuksista kaksi minuuttia. Vainiola oli haastattelussa melko vähäpuheinen, mutta tiesi, että peli karkasi kotijoukkueen näpeistä varhaisessa vaiheessa.

− Se meni pieleen siinä kohtaa, kun Kärpät pääsi johtoon siihen alkuun, emmekä olleet ihan mukana. Tai alun olimme mukana, mutta sitten sen 1−0-maalin jälkeen tuli toinen ja kolmas. Emme ihan olleet välttämättä ytimessä.

Ottelun tunnetaso oli korkealla, ja Kärppien karattua reiluun johtoon alkoivat tunteet kuumentua toden teolla. Oliko peli missään vaiheessa tuomarien kontrollissa?

− Niin, nämä ovat näitä. Vaikea sanoa, empi Vainiola hetken mietittyään.

Ensimmäiset kaksi peliä ovat olleet tapahtumineen todella dramaattisia. Millaisia nämä taistot ovat olleet pelaajan näkökulmasta?

− Kovaa kamppailua ja tila on vähissä. Mitään ei saa ilmaiseksi, kumpikaan.

Perjantain ottelun alla kiiri huhu, että Vainiolan perheeseen olisi tullut perheenlisäystä.

− Lähellä on, varmaan ihan lähipäivinä tulee. Vielä ei ole tullut, kertoi kokenut hyökkääjä.

TPS:n tappion myötä turkulaisten on haettava vielä ainakin yksi vierasvoitto Oulusta. Millä keinoin puolivälieräsarja kääntyisi Palloseuralle?

− Kunhan saamme oman paketin kasaan ja puolustamme hyvin. Tietysti heidän ylivoimansa on vaarallinen, alivoimaa ja erikoistilannepelaamista tulee parantaa, päätti Vainiola.

» Lähetä palautetta toimitukselle