ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Ville Vahalahdella hirveä hinku takaisin kaukaloon

LIIGA / Haastattelu
TPS:n Ville Vahalahti on sopinut neljän vuoden jatkosta seuransa kanssa. Nilkkamurtumasta toipuva laituri seurasi illan ottelua Jatkoajan toimittajan seurassa ja kertoi samalla näkemyksiään niin omista ajankohtaisista asioistaan kuin ottelusarjasta ja illan pelistäkin.

Onnittelut nelivuotisesta sopimuksesta TPS:n kanssa. Sinua oltiin julkisuudessa viemässä kovaa vauhtia Ruotsiin. Oliko sopimuksen pituudella ratkaisevaa merkitystä, kun päätit jäädä Turkuun?

- No ei sillä ollut. Lähdimme agentin kanssa katsomaan tilannetta ja mistä tulee tarjouksia. Minulle oli periaatteessa ihan sama jäänkö vai lähdenkö ulkomaille. Katsottiin, mikä tarjous miellytti ja lähdimme sita kautta purkamaan tilannetta. Ruotsi on tietysti tällaiselle pelaajalle kuin minä se lähin vaihtoehto. Sveitsi on sellainen unelmapaikka, mutta sinne pääsevät vain harvat ja valitut.

Mikä painoi vaakakupin TPS:n eduksi?

- Oikeastaan yllätyin, kun Tepsiltä tuli noinkin hyvä tarjous. Se oli niin hyvä, etten siitä voinut oikein kieltäytyäkään.

Mahdollistaako sopimuksesi siirtymisen NHL:n lisäksi Ruotsiin tai Sveitsiin tulevan nelivuotiskauden aikana?

- Itse asiassa en ole allekirjoittanut vielä koko sopimusta. En ole edes nähnyt vielä koko lappua. Ihan selvähän asia on. Minulla ei ole sellaista pykälää sopimuksessa.

Eli pysyt Turussa neljä vuotta, ellet lähde NHL:ään.

- Juuri niin. Todennäköisesti näin käy.

Viisikkopeli ratkaisi

Kaikkia TPS:n kannattajia kiinnostaa varmasti, miten nilkkasi nyt jakselee?

- Minulla on tällä hetkellä tällainen kävelykipsi. Se pitää jalkani tukevana, eikä rasita nilkkaani. Ensi viikon perjantaina on kuvaus ja sitten saadaan osviittaa ja tiedetään paremmin. Jos nilkka on hyvin luutunut, niin sitten varmaan saan luvan mennä jäätreeniin. Katsotaan sitten miten se kestää ja mitä valmentajat haluavat.

Kävit lomailemassa Barcelonassa. Taisi olla tervetullut breikki, etteivät ajatukset pyöri nilkan ja pelaamattomuuden ympärillä?

- No joo. Se oli mukavaa vaihtelua. Ei se nilkkakaan välttämättä, mutta harmitti niiiiin paljon olla katsomossa, kun jätkät pelaavat. Mieli tekee mukaan. Ehkä siihen kaipasin breikkiä. Koko ajan on hinku kentälle.

Miten kuntoutus on edistynyt ja mitä se on pitänyt sisällään?

- Tuo nilkka on paksun siteen tai oikeastaan "laskettelumonon" sisällä. Sen kunnosta en nyt niin tarkkaan tiedä, mutta kuntopyörää pystyy polkemaan ja sitä olen tehnyt. Lisäksi sitten yläkropan treeniä.

Nyt on TPS:n vastassa Blues. Mikä on tässä ottelusarjassa Bluesin heikko kohta, johon teidän kannattaa iskeä?

- Uskoisin, että puolustus on heidän heikoin lenkkinsä. Heillä on aika kapea materiaali ja jos sinne päästään ryskyttämään he väsyvät. Mitä pidemmälle ottelusarja menee, sen enemmän tulee väsymystä. Tässä alussa pelataan joka toinen päivä. Se tulee varmaan rasittamaan heitä aika paljon.

Lopuksi viiltävä analyysi. Mihin illan peli ratkesi?

- Luulen, että se ratkesi viisikkopeliin. Me pystyimme pitämään viisikkopelimme koko ajan kasassa ja loimme heille painetta. Blues pystyi lyömään meidän päätyymme painetta ylivoimalla ja ottelun lopussa. Muuten he eivät oikeastaan pystyneet luomaan painetta meille ollenkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle