TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Ville Pokka – tyylillä liigauran avausmaali

LIIGA / Haastattelu
Pokka sai nopeat onnittelut kapteeni Ilkka Mikkolalta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Hetken sai odottaa, mutta sitten tuli kaunis leivos pöytään. 18-vuotiaan kärppäpuolustajan Ville Pokan liigauran avausmaali ei tullut rumalla tavalla. Siniviivalaukaus painui HIFK:n maalin yläkulmaan, mikä maistui oikein hyvältä.

Hieman yli 40 peliä ja sitten tärähti. Kertaalleen jo European Trophyssä maaliverkkoa heiluttaneen Ville Pokan odottaminen päättyi perjantain ottelussa HIFK:ta vastaan, kun kiekko painui sisään ajassa 57.11.

Ilkka Mikkolan ja Joonas Kemppaisen kautta peliväline päätyi siniviivalla päivystäneelle Pokalle, joka napautti terävällä lämärillä kiekon ohi HIFK:n maalivahdin Joni Ortion. Eikä mennyt alas tai ohjautunut mistään, suoraan yläpesään.

Maali maistuikin ottelun jälkeen.

– Mukavalta tuntui, koska ei noita ole tullut kyllä liikaa, Pokka nakkasi humoristisesti leveän hymyn kera.

– Hyvä, että tuli siihen kohti, koska oli vielä tiukka tilanne ja saimme sitä kautta kolmen maalin johtoaseman.

"Ei auta liikaa tuuletella"

Harjoituskauden viimeisessä pelissä aivotärähdyksen saanut 18-vuotias Pokka joutui huilaamaan pari ensimmäistä sarjaottelua, mutta sen jälkeen kaukalossa on nähty taas tuttua Tornion miestä.

– Koko ajan on sen jälkeen päässyt paremmin rytmiin mukaan. Hyvin on mennyt, mutta vielä pystyy paljon parantamaan, kolmannen tehopisteensä maalin myötä kasaan saanut puolustaja näki.

HIFK:ta vastaan Kärpiltä nähtiin erittäin stabiili suoritus ja oululaiset saivatkin vierasjoukkueen näyttämään jopa erittäin heikolta. Pokan mukaan Kärppien tekeminen oli vahva syy siihen, miksi HIFK:lla peli meni puskemiseksi ja hankalaksi.

– Eivät he huonoja olleet, vaan me pelasimme ja puolustimme hyvin. He eivät päässeet sitä kautta paikoille.

Joukkueena Kärpät on ollut viime aikoina vahvassa vireessä. Viimeisestä viidestä ottelusta oululaiset ovat voittaneet neljä. Joukkueena suunta onkin mainio, mutta Pokka haluaa pitää jalat kuitenkin tiukasti maassa.

– Pari viimeistä peliä ovat menneet hyvin, mutta ei auta liikaa tuuletella. Pitää vain tehdä joka päivä kunnolla hommia ja lauantaina on taas uusi peli edessä. Siihen paras mahdollinen lataus päälle ja täysillä keskittymään, nuori puolustaja pohti kääntäen katseita jo tiukasti seuraavaa HIFK:n kohtaamista päin.

– Varmasti fyysinen peli tulee. Pitää vain puolustaa samalla tavalla kuin nyt ja kyllä ne paikat sieltä sitten tulevat.

» Lähetä palautetta toimitukselle