Ville Pokalle tulevat MM-kisat ovat näytönpaikka rapakon taakse: "Totta kai MM-kisat on hyvä paikka näyttää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ville Pokka tuli Leijona-paitaan näyttämään osaamisensa.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Ville Pokka on pelannut Pohjois-Amerikan kaukaloissa jo tovin. Paikkaa NHL-kokoonpanossa ei ole auennut, joten tulevat jääkiekon MM-kisat ovat oiva paikka näyttää osaaminen.

Ville Pokka, 23, on pelannut Pohjois-Amerikassa neljä kautta. Chicago Blackhawks varasi suomalaispuolustajan vuoden 2012 varaustilaisuuden toisella kierroksella. Hän pelasi Blackhawksin organisaatiossa lopulta kolme ja puoli kautta, ennen kuin hänet myytiin Ottawa Senatorsin organisaatioon. 

NHL-otteluita ei ole vielä Pokalle kertynyt. Paikka ylhäällä on ollut kiven alla.

− En tiedä onko se ikinä helppoa, mutta katsotaan mitä tehdään ensi kausi. Pelataan ensin tässä Suomi-paidassa ja mietitään sitten ensi kautta, Pokka mietti paikan ottamista NHL-kokoonpanosta.

Menneellä kaudella Pokka pelasi Blackhawksin farmijoukkueessa Rockford IceHogsissa 46 ottelua (4+18=22), ennen kuin joukkueeksi vaihtui Belleville Senators, Ottawa Senatorsin farmijoukkue. Ensimmäinen NHL-ottelu odotutti silti itseään. Pokka pelasi Belleville Senators joukkueessa loppukaudella 23 ottelua, tehoin 3+8=11. 

− Olihan viime kausi henkisesti vähän raskas, mutta pitää yrittää vaikuttaa siihen mihin itse voi vaikuttaa: miten pelaa, miten harjoittelee ja miten valmistautuu joka peliin. Ei sitä kannata liikaa alkaa miettiä, että mitä jos, mitä jos. Siinähän tulee ihan hulluksi, Pokka pohtii.

− Koittaa vaan keskittyä siihen omaan peliin. Kutsu tulee jos tulee, mutta ei ole vielä tullut, hän jatkaa.

Ville Pokka hamuaa yhä ensimmäistä NHL-otteluaan.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

Pokalla on vyöllään 289 AHL-ottelua. Hän lähti Oulun Kärpistä kauden 2013-2014 jälkeen rapakon taakse. Parhaalla AHL-kaudellaan Pokka on tehnyt 76 otteluun tehot 10+35=45.

Sopinee siis kysyä, missä asioissa Pokka on kehittynyt AHL-vuosinaan?

− Terävyys on varmaan parantunut. Totta kai olen kasvanut ja kokonaisvaltainen peli on paljon parempaa kuin silloin lähtiessäni (sinne), Pokka pohtii.

Syitä siihen, miksi paikkaa NHL-kokoonpanossa ei ole auennut, löytyy yksi. 

− Ei ole vain sattunut oikeata saumaa. Kun ollaan nostettu ylös, niin ovat siellä pelanneet niin hyvin etten ole mahtunut kokoonapanoon.

Yksi asia nousee esille, missä Pokka voi vielä parantaa, ja mikä auttaisi NHL-kokoonpano paikan valtaamisessa.

− En tiedä onko siihen yhtä syytä, mutta varmasti kun peli nopeutuu, niin olen koittanut omaa luisteluani parantaa. Jos luistelun saa hyväksi, niin sitten se paikka on mahdollinen. Sen verran kyllä luotan itseeni, Pokka heittää.

Pokka liittyi Leijonien matkaan huhtikuun alkuviikkojen aikana. Hän on pelannut Suomen paidassa kolme EHT-ottelua, tehoin 1+1=2. 

Suomalaispuolustaja halusi hyvän lopun kaudelle.

− Saa hyvän loppukauden ja oli vielä virtaa tulla, niin miksi ei.

Kun paikka NHL-kokoonpanossa on ollut kiven alla, on tulevat MM-kisat tästä näkökulmasta tärkeät.

− Totta kai MM-kisat on hieno paikka näyttää. Pitää mennä sinne (kisoihin) ja pelata hyvin, Pokka päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle