Ville Nieminen tyrmistynyt Jukurien murskatappiosta: "Täysin anteeksiantamatonta!"

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen toimii Jukurien vastuuvalmentajana, kun Risto Dufva matkusti Etelä-Koreaan. (Arkistokuva)
Kuva © Saana Hakala
HIFK:n ja Jukurien välinen ottelu oli miltei läpi ottelun kotijoukkueen hallintaa. Jukurit ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen tarjoamaan pelilliseen haasteeseen eikä rakentelemaan organisoituja hyökkäyksiä. Lopulta HIFK otti voiton lukemin 8-0. Jukurien vastuuvalmentajana toimiva Ville Nieminen oli tyrmistynyt ottelun jälkeen.

HIFK oli Jukureita vastaan alusta asti niskan päällä. Se rytmitti peliä, paineisti korkealta ja loi laadukkaita maalipaikkoja. Lopulta HIFK:n jatkuva paine tuotti tulosta, kun se voitti mikkeliläiset selvänumeroisesti 8-0. 

Ottelun jälkeen Jukurien vastuuvalmentajan roolissa toimiva Ville Nieminen oli ottelun jälkeen tiukkasanainen.

−Tuloshan oli ihan oikea. Meille on tehty kolmessa viime ottelussa Jukurien tyylistä poikkeavia maaleja ja sehän vie uskoa meiltä. Seuraus on sitten tuo, mikä on anteeksiantamatonta, kun päästetään irti. Kyllähän me kaikki tässä, joukkue ja valmentajat, näytämme ihan idiooteilta tällä hetkellä.

− Tuhat ihmistä tulee tänne järjestämään joitain Saimaan hommia, niin on anteeksiantamatonta, kun meidän vastaus on tämä. Olkoon pudotuspelipaikka mennyt tai ei, mutta tässä kehitetään yksilöitä, joukkuetta ja koko organisaatiota, hän jatkoi tiukkasanaisesti.

Nieminen toimii vastuuvalmentajana, kun joukkueen päävalmentaja Risto Dufva matkusti olympialaisiin Etelä-Koreaan Slovenian maajoukkueen apuvalmentajaksi.

Niemiseltä kysyttäessä, että mikä on mahdollisesti Dufvan palaute tästä ottelusta, vastasi 40-vuotias siihen huumorilla.

− Toivotaan, että aikaero on meidän puolella, hän heitti.

HIFK paineisti läpi ottelun korkealta, eikä antanut Jukurit-puolustajille mahdollisuutta pysähtyä kiekon kanssa oman maalin taakse, ottaa viisikkoa kasaan ja rakentaa sitä kautta uusi hyökkäys. Tämä sekoitti vieraiden avauspelaamista, mikä heijastui heti joukkueen hyökkäyspelaamiseen. 

Niemisen mukaan joukkueelle oli painotettu ennen ottelua HIFK:n vahvaa karvauspelaamista. 

− Tiesimme ihan tasan tarkkaan, että mikä pelin kuva on. Olimme valmistettu joukkue siihen, tiesimme mitä se on ja selvisimme siitä ihan hyvin. Mutta sitten meillä on sellainen lapsenusko siihen peliin, niin se romuttuu sitten siihen ensimmäiseen maaliin.

− Täysin anteeksiantamatonta kilpaurheilussa, Nieminen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle