Ville Nieminen: "Kaikista paras vaihtoehto"

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen jatkaa Tapparassa 1+1-vuotisella sopimuksella.
Kuva © Jarno Hietanen
Ville Niemisen Tappara-ura sai maanantaina jatkoa myös virallisesti, kun kirvesikonin 1+1-vuotinen jatkosopimus julkaistiin. Nieminen hakee viimeistelemättömälle projektille päätöstä seuraavan kahden kauden aikana.

Ville Niemiselle tulevan kauden suunnan valitseminen ei ollut helppoa. Kiinnostuneita tahoja oli runsaasti, mutta Nieminen päätyi jäämään kasvattiseuraansa vielä ainakin kaudeksi.

- Hetken aikaa mietin ja kuulostelin tulevaisuuttani. Tämä kuitenkin on kaikista paras vaihtoehto.

- Pääsimme viime kaudella urheilullisuuteen kiinni ja tulevan kahden kauden aikana pyrimme ottamaan vielä yhden askeleen eteenpäin, kertoo Nieminen.

36-vuotiaan kiekkoisän pohdinnoissa perinteiset arvot nousevat pinnalle.

- Mulla on muutamia henkilöitä ja tahoja, kenen kanssa keskustelen. Ykkösprioriteettini on perhe, sitten vasta oma pelaaminen, selvittää Nieminen.

Oman pelaamisen ja perheen yhdistäminen on Tapparassa helpointa Niemiselle. Samalla laituri pääsee metsästämään ensimmäistä SM-kultaansa kasvattiseurassaan kovatasoisessa joukkueessa.

- Olisi päätös ollut mikä tahansa, päätökselle on oltava jokin motiivi. Kun jäin Tapparaan, motiivi on urheilullinen. Emme vielä viime kaudella olleet siellä, missä viimeisen kahden kauden aikana olisimme halunneet olla.

Kesäharjoitteluaan rajusti vanhemmalla iällä muuttanut Nieminen hakee kesästä pontta puheille mestaruudesta.

- Kesäharjoittelukausi on meille tärkeä. Viime kausi unohdetaan, mutta siihen pohjaan on hyvä rakentaa kesällä

- Minulla kehonhallinta ja urheilun arvot alkavat olla kohdallaan. Nyt täytyy vaan saada luisteluvoima jollain kummalla liikkumaan. Samaan aikaan kuin tasapaino ja kestävyysominaisuudetkin. Osin jo siksi, että luistelutyylini on kulmikkuudessaan todella raskas, analysoi Nieminen.

Joukkue aikoo valmistautua tulevaan kauteen mitä suurimmalla nöyryydellä, vaikka viime kausi antaakin odottaa Tapparalta paljon.

- Viime kaudella ei ole mitään merkitystä, nollista lähdetään liikkeelle. Aakkosjärjestyksen pohjalta olemme sarjataulukossa kauden alkaessa sijalla 12. Kokemuksia silti saimme ja pääsimme määrättyihin asioihin - kuten pelaamiseen, luisteluun ja urheilullisuuteen - kiinni.

- Viime kaudeksi teimme muutoksen kulttuuriin pelaamisen kautta. Nyt Tapparaan on imua ja olemme ison askeleen edessä. Playoffeissa ei kukaan ole vielä, päättää Nieminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle