Ville Leino: "Jään ensi kaudeksikin Eurooppaan"

KHL / Haastattelu
Ville Leino on pääsemässä hyvään pelikuntoon.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Keskiviikkoiltana Helsingissä nähtiin odotettu vieras, kun Ville Leino palasi Areenalle Medveščak Zagrebin paidassa. Vaisusti ottelun aloittanut Leino paransi peliään huomattavasti ottelun aikana. Yhden maalin syöttänyt suomalaishyökkääjä uskoo vahvuuksiensa sopivan KHL:n pelityyliin.

Jokerit hallitsi Zagreb-ottelun alkua selvästi. Kotijoukkue vei ottelua paremman liikkeensä turvin, mutta viimeistelystä puuttui terävyys. Sarjan häntäpäähän juuttunut vierasjoukkue selvisi Jokereiden alkurynnistyksestä. Vahvan toisen erän ansiosta vierasjoukkue otti Helsingistä ansaituin 4−1-voiton.

− Erittäin hieno homma, että voitimme. Tämä paransi huomattavasti meidän mahdollisuuksiamme päästä pudotuspeleihin. Me olemme pelanneet viime aikoina tiivisti ja sen myötä olemme voittaneet pelejä. Voittaminen on taas kasvattanut itseluottamusta, Ville Leino kommentoi.

− Olemme pelanneet Jokereita vastaan hyvin. On tärkeää, ettei heille anna bensaa liekkeihin, vaan puolustetaan hyvin ja kärsivällisesti, kuten teimme tänään.

Leinolle paluu tuttuun halliin oli mieluisa. Edellisen kerran hyökkääjä pelasi Helsingissä Buffalo Sabresin paidassa NHL-premier-ottelussa syksyllä 2011.

− Oli upea kokemus pelata taas Helsingissä. Edellisestä pelistä täällä on kulunut pitkä aika. Minulla on tästä hallista vain hyviä muistoja. Nautin tässä hallissa pelaamisesta, Leino jatkoi.

Leinon kausi, kuten myös keskiviikon ottelu, on ollut nousujohteinen. Ennen Jokerit-ottelua suomalaishyökkääjä oli pelannut KHL:ssä 23 ottelua tehoin 6+7. 

Huomionarvoista on kuitenkin se, että Leino on päässyt pisteille Jokerit-ottelun syöttöpisteen myötä kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

− Alkukausi oli minulle vaikea. Olin ensiksi kuukauden huilitauolla. En oikein päässyt kuntoon, oli paljon pelejä ja oli vaikea päästä rytmiin mukaan. Nyt tuntuu siltä, että pelaamiseni on samanlaista kun se oli joskus aiemmin. Nautin taas pelaamisesta. Nyt vain pitää parantaa tehokkuutta.

Ura jatkuu Euroopassa

Leinon peliesitys ei keskiviikkoiltana varsinaisesti säväyttänyt millään tavalla, mutta yksi syöttöpiste sekä vahva vaikuttaminen vieraiden erikoiseen kolmanteen maaliin ovat riittävä todiste hyökkääjän taitotasosta. Ymmärrettävästi vaikeiden kausien jälkeen peli-ilo ja itseluottamus eivät ole vielä aivan huippuvuosien tasolla.

− Hän pelasi hyvin. Kun hän pelaa hyvin, niin jälki on tälläistä. Meillä ei ole paljoa maalintekijöitä, joten hänen kaltainensa pisteidentekijät ovat tärkeitä, Zagrebin valmentaja Doug Shedden kommentoi.

Leino sai Jokerit-ottelussa paljon vastuuta. Savonlinnalaislähtöinen hyökkääjä pelasi Medveščakin ykkösketjussa yhdessä James Wrightin ja Brandon Segalin kanssa.

Yhteensä hyökkääjä kellotti peliaikaa lähes 19 minuuttia kahdenkymmenen vaihdon aikana. Leino pelasi myös vieraiden ykkösylivoimaa.

Vielä ensimmäisessä erässä suomalaishyökkääjä oli näkymätön. Vieraiden ylivoiman aikana Leino alusti yhden maalipaikan, mutta muuten avauserän peliesitys oli vaisu.

Toisessa erässä Leino pääsi peliin paremmin mukaan. Taiteilijasielu alusti vieraiden 1-1-tasoitusmaalin ylivoimalla. Leinon syöttö tavoitti Wrightin, joka ampui upealla laukauksella kiekon varmasti maaliin.

Syöttöpiste sai Leinon peliin uutta virtaa ja loppupelin ajan suomalaishyökkääjä oli useasti esillä. Kolmannessa erässä oli syntyä illan toinen tehopiste. Jokerit puolusti löysästi, ja hieman ihmeellisen kuvion päätteeksi kiekko pomppi Henrik Karlssonista Jokereiden omaan maaliin.

Aluksi maalintekijäksi arvottiin Leino. Myöhemmin tilanne tulkittiin omaksi maaliksi, jolloin Leino sai syöttöpisteen, ja maalintekijäksi vaihtui Segal. Hetkeä myöhemmin myös syöttöpiste korjattiin pois.

− Ihan hyvä peli minultakin tänään. Nautin pelaamisesta tässä hallissa ja itseluottamus alkaa olla parempi. Se näkyy. Maalikin oli todella lähellä kolmannessa erässä, Leino kertasi. 

Leino on viihtynyt Kroatiassa ja KHL:ssä erinomaisesti. Suomalaishyökkääjä uskoo, että myös ensi kausi sujuu Euroopassa.

− Omalla tavallaan KHL-kiekko sopii minulle paremmin. On enemmän tilaa ja aikaa, mistä on minulle hyötyä.

− Tämä kausi menee tietenkin täällä. Luulen, että jään ensi kaudeksi Eurooppaan. Täytän ensi kauden alussa 32 vuotta, ikääkin alkaa olla. Kausi kerrallaan, mutta todennäköisesti jään Eurooppaan, Leino päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle