Ville Leino: "En ole vielä parhaassa kunnossa"

KHL / Haastattelu
Ville Leinon pelisilmä on vielä hieman sumea.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Ville Leino etsii kadonnutta peli-iloaan Medveščak Zagrebissa. Kauden alku on ollut yhtä lailla haasteellinen kuin viime vuodetkin, mutta Leino uskoo parempaan.

Ville Leino hakee uralleen uutta alkua KHL:stä. Viimeiset kolme vuotta Buffalo Sabresissa menivät enemmän tai vähemmän penkin alle. Nyt on muutoksen aika.

− Päällimmäinen tavoite on nauttia pelaamisesta vaikeiden vuosien jälkeen ja keskittyä olennaiseen eli työntekoon.

Hyvä alku tyssäsi jo kolmannessa ottelussa, joka vei Leinon kuukaudeksi sairastuvan puolelle.

− Olen nyt kahdesti aloittanut kauden alusta, mutta ei auta katsoa taaksepäin. En voi sanoa, että olisin vielä sataprosenttisessa kunnossa. Nyt parin pelin jälkeen alkaa jo tuntumaan paremmalta.

KHL on uusi kokemus

Kuusi vuotta Suomessa ja saman verran Pohjois-Amerikassa ovat totuttaneet erilaiseen pelitapaan. Itä-Euroopan kiekko vaatii sopeutumista, mutta tarjoaa myös mahdollisuuksia.

− KHL-kiekko on erilaista, mihin olen tottunut. Meillähän on pieni kaukalo täällä Zagrebissa, mutta muuten sarjassa ovat kaukalot hyvinkin eri kokoisia.

− Peli on hyvätasoista ja -vauhtista. KHL:ssä pelataan ehkä enemmän taitokiekkoa, eikä tule niin paljon taklauksia. Se on ominaisempaa minulle. On tässä vielä sopeutumista.

Doug Sheddenin merkitystä ei voi väheksyä. Leino nauttiikin Sheddenin luottamusta ja saa paljon vastuuta.

− Sheddenin merkitys oli tärkeä. Koska valmentaja on tuttu, tiedän mitä pitää tehdä, että pääsen nauttimaan vastuusta.

Leino viihtyy hyvin Zagrebin vilkkaan katuelämän parissa, vaikka kulttuuri onkin hyvin erilainen kuin Buffalossa tai Pohjois-Amerikassa ylipäätään. Jokereiden kohtaaminen oli piristävää, vaikka kaukoidän joukkueissakin on oma eksotiikkansa.

− Kyllähän Jokereita vastaan on erilaista pelata kuin vaikkapa jostain Japanin rajalta saapuvaa joukkuetta vastaan. Se tuo myös uusia ulottuvuuksia, kun aikaero on kymmenen tuntia.

Zagrebin aktiivinen ja kannustava kannattajakulttuuri on Leinon mieleen.

− Yritin vähän etukäteen skoutata, että mikä täällä on meininki. Kaikki kannustavat hallissa, vaikka ei menisikään niin hyvin. Se on tietysti tärkeätä myös pelaajalle, että ihmiset ovat mukana.

Tulevaisuus on avoin, tavoitteena on löytää hyvä rytmi.

− Kunhan saisi olla terveenä. En halua poissulkea NHL-vaihtoehtoa, onhan se maailman paras liiga. Mutta en ole sitä miettinyt, yritän keskittyä tämän päivän tekemiseen.

Jokereita vastaan Leino nappasi syöttöpisteen joukkueen 1−1-tasoitusmaaliin. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Jokerit vei vahvemmalla rutiinilla ottelun nimiinsä maalein 1−3.

− Pitää vaan tehdä hommia, asiat voisivat olla huonomminkin. On sitä vaikeuksia muillakin, Leino summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle