Viitaluoma Örebrosta: "Ei meillä mitään salaisuuksia ollut"

SHL / Haastattelu
Viitaluoma on vaihtanut HPK:n oranssin Örebron punaiseen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Ville Viitaluoma lähti keväällä 2014 loppukaudeksi HPK:sta Örebrohon - ja viihtyi, sillä mies aloittaa nyt seurassa toisen kokonaisen kautensa. Viime kausi meni ennakko-odotuksia paremmin, eikä joukkue lähde tällä kaudella ainakaan nöyristelemään, Viitaluoma kertoo.

Viime kaudella Örebro oli runkosarjan kuudes. Puolivälierissä matka katkesi tulevaa mestaria Växjö Lakersia vastaan, mutta jo suora pudotuspelipaikka oli paljon enemmän kuin joukkueelta odotettiin.

Keskushyökkääjä Ville Viitaluoma oli yksi joukkueen luottohyökkääjistä ja teki 27 tehopistettä 55 otteluun.

- Pelasimme erittäin tasaisen kauden ja tiesimme joukkueen sisällä, että mahdollisuudet on mihin vain. Ei meillä ollut mitään salaisuuksia viime kaudella. Jokapäiväinen vaatimustaso oli todella korkea, ja sen myötä pienet asiat rupesivat loksahtelemaan kohdalleen, Viitaluoma muistelee.

Nyt katseet on kuitenkin käännetty tulevaan. SHL:n kolme nousijajoukkuetta sekoittavat pakkaa mukavasti, kertoo Viitaluoma.

- Lähden tulevaan kauteen positiivisen odottavissa tunnelmissa. Moni ruotsalainen joukkue on vahvistunut ainakin paperilla. Myös muutama uusi seura tuo uutta mielenkiintoa tähän sarjaan. Oman joukkueen puolesta voin vain sanoa, että kovaa olla harjoiteltu, ja nyt ruvetaan viimeistelemään kuntoa kauden alkuun ja keskitytään enemmän pelillisiin asioihin, Viitaluoma totesi viikko takaperin.

Kuten suomalaissentteri mainitsee, on moni joukkue on vahvistunut. Örebrossa vaihtuvuus on ollut pientä, mutta se voi olla etukin.

- Totta kai uskon joukkueeseemme. Meillä ei ihan hirveästi vaihtunut joukkue. Olemme jo nyt keskittyneet pieniin seikkoihin, joita teemme paremmin kun viime kaudella, Viitaluoma kuvaa.

Örebro on reilun sadantuhannen asukkaan kaupunki, eikä joukkue ole ehkä tunnetuimpia ruotsalaisia kiekkoseuroja. Viitaluoma kehuu kuitenkin kaupungin tunnelmaa.

- Örebro on todella hieno kiekkokaupunki. Kotipeleissä noin 5200 ihmistä vetävä hallimme on melkein aina loppuunmyyty, ja tunnelma kotipeleissä on fantastinen. Siellä on kova kannustus ja meteli joka pelissä, hyökkääjä hehkuttaa.

Pudotuspelien aikaan koko kaupunki lähti huumaan mukaan.

- Viime vuoden pudotuspelien aikaan joka paikassa ympäri kaupunkia näkyi jotain Örebro Hockey -rekvisiittaa. Se on todella upea paikka pelata.

Viitaluoman on vaikea nostaa Örebrosta yksittäistä seurattavaa, mutta joukkueen muut suomalaiset Joonas Jalvanti, Marko Anttila ja Mikko Lehtonen saavat maininnan.

- Totta kai kaikkia suomalaisia kannattaa seurata. Sitten meillä on muutama ruotsalainen, jotka viime kaudella kolkuttelivat Ruotsin maajoukkueen ovia pelaamalla muutaman ottelun siellä. Sanoisin, että jos jotain kannattaa seurata, niin sitä, miten tasainen joukkue me olemme.

» Lähetä palautetta toimitukselle