Viimeinen muuri Suomen maalilla: "Fanimme ovat mahtavia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kähkönen oli itse varmuus tänään.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maalivahti Kaapo Kähkönen oli yksi Suomen Ruotsi-voiton takuumiehistä. Kähkönen otti tukun kovia torjuntoja ja päästi vain yhden laukauksen 22:sta taakseen, joten kehut olivat paikallaan pelin jälkeen.

Kaapo Kähkönen jakoi kehuja koko joukkueelle pelin jälkeen.

− Pelasimme mielestäni hyvän 60-minuuttisen tänään. Puolustimme hyvin ja pelasimme kaiken kaikkiaan tasapainoisen pelin.

Omaa suoritustaan Kähkönen kuvaili vaatimattomasti tavalliseksi, eikä unohtanut kiitellä muun joukkueen apua tässäkään välissä.

− Aika tasapainoinen peli oli, ehkä melko rutiininomainen. Pelasimme niin hyvää puolustusta tänään, ettei siinä ihan hirveästi tarvinnut venyä. Ensimmäisessä erässä oli muutama hyvä torjunta, mutta sen jälkeen pelasimme kyllä niin hyvin, että täytyy antaa jätkille kiitosta.

Ruotsi meni 1-0-johtoon ensimmäisen erän 11. minuutilla. Suomi ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan paineli ruotsalaisten ohi toisen erän puolivälin jälkeen reilun minuutin sisään syntyneillä kahdella maalilla. Kähkönen totesi tämän taas todistaneen joukkueen luonteenlujuutta.

− Olimme itsevarmoja. Olemme näyttäneet tässä turnauksessa moneen kertaan, että pystymme nousemaan monenlaisista tappioasemista. Luotimme pelisysteemiimme ja toteutimme sitä.

Muuten Ruotsi-peli oli melko erilainen muuhun turnaukseen verrattuna.

− Tämä oli vähän erilainen peli, kun ei tullut niin paljon maaleja. Peli oli muutenkin enemmän puolustusvoittoinen kummankin joukkueen näkökulmasta.

Askelmerkit kohti finaalia ovat selvät.

− Meidän täytyy nauttia tästä voitosta nyt ja sitten alamme valmistautua huomiseen. Syömme hyvin, juomme paljon vettä ja urheilujuomaa. Meidän täytyy keskittyä huolella myös valmistautumiseen.

− Kaikki yrittävät elää hetkessä ja nauttia kotiturnauksesta. Täällä on ollut mahtavaa, Kähkönen myhäili tyytyväisenä.

Ykkösmaalivahdiksi myöhäisessä vaiheessa

Veini Vehviläinen aloitti MM-turnauksen Suomen ykkösmaalivahtina, mutta Kähkönen nappasi sen viitan Vehviläisen haparoitua muun muassa Kanada-puolivälierässä. Mies ei näe tässä mitään hankalaa, vaan ottaa tilanteesta kaiken irti.

− Ei se [ykkösmaalivahdiksi nouseminen] mielestäni ollut vaikeaa. Kun tulin Kanadaa vastaan kentälle, minulla ei ollut vaikeuksia saada psyykattua itseäni. Tänään oli sama juttu.

Fanien antama tuki on auttanut asiaa.

− Tuolla kun on 13000 ihmistä katsomossa karjumassa Suomelle, niin tunnelma on mahtava. Fanimme ovat mahtavia.

Kähkönen odottaa finaalia jo innolla. Tulevalla vastustajalla, on se sitten Venäjä tai USA, ei ole merkitystä.

− Kummatkin ovat hyviä joukkueita ja heillä on mahtava hyökkäyspeli. Kumpi tahansa tuleekaan vastaan, meidän täytyy pelata paras pelimme tässä turnauksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle