Viiksi-Jeremy kaipaa tasaisuutta

LIIGA / Haastattelu
Jokerien Jeremy Dehner on omalta osaltaan edistänyt miestentautien tunnettuutta marraskuun ajan. Puolustajan viiksiprojekti lähenee loppuaan, mutta sen lopputulos on hyvin samankaltainen kuin koko joukkueen marraskuu: ei kovin tasainen.

Jeremy Dehner joutui Jokerien movember-mannekiiniksi, kun hän hävisi lokakuun viimeisissä harjoituksissa joukkueen sisäisen maalintekokilpailun. Amerikkalaispuolustaja on kasvattanut viiksiään lähes kuukauden ajan, mutta juuri alkuperäistä tuuheammiksi ne eivät ole tulleet.

– Olen kyllä saanut kuulla siitä kavereilta. En ole koskaan ennen antanut viiksien kasvaa, joten en tiennyt, miltä ne näyttäisivät, Dehner naureskelee ja myöntää, että odotti itsekin karvojensa kasvavan enemmän.

Kun viiksistä päästään jääkiekkoon, puolustajan ilme vakavoituu. Jokerit on maajoukkuetauon jälkeen kuudesta ottelusta tasan yhtä monta pistettä. Dehnerin mukaan joukkueen ongelma on tasaisuuden puute.

– Joissakin otteluissa pelaamme alusta asti mahtavasti, toisiin saamme huonon alun ja joudumme tappioasemaan, kuten tänään.

Toinen ammattilaiskausi on yliopistotaustaisille pelaajille usein varsinainen läpimurtokausi. Dehner on ollut koko kauden ajan joukkueensa parhaimmistoa, mutta varsinainen läpimurto huipulle on vielä tekemättä.

Osittain paikallaan junnaamisesta tosin on tilastojen aiheuttamaa harhaa. Dehner on joukkueelleen todella tärkeä pelaaja paitsi tasakentällisin, hiukan yllättäen myös alivoimalla. Perinteisesti puolustajat tekevät valtaosansa pisteistä kuitenkin ylivoimalla, jota amerikkalainen on pelannut viime aikoina varsin vähän.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan ylivoimaa, Dehner kuittaa kohteliaasti.

– Kaikkien täytyy vain olla valmiina, kun kutsu tulee. Lukko pelasi hyvin ja antoi kovaa painetta. Välillä olimme siihen valmiita, välillä emme.

Dehnerin mukaan joukkueen ilmapiiri on hyvä, vaikka voittoja onkin tullut viime peleissä vähänlaisesti. Epätoivoon ei hänen mielestään ole syytä vaipua.

– Olemme hävinneet tiukkoja pelejä, joissa olemme taistelleet kovasti. Emme ole allapäin, tiedämme olevamme hyvä joukkue. Meidän täytyy pitää yhtä, tehdä töitä vaihdosta ja pelistä toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle