Venäläisten kasvoilta paistoi pettymys Ruotsi-tappion jälkeen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nikita Zadorov oli pettynyt Ruotsi-tappion jälkeen.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Ruotsi kaatoi Venäjän lauantain ensimmäisessä välierässä lukemin 2-1. Venäläiset pystyivät tasaväkiseen kamppailuun ja hallitsivatkin peliä yhtäläisesti isäntien kanssa. Vire ei riittänyt kuitenkaan loppuun saakka ja pettymys näkyi selvästi venäläisten kasvoilta.

Hyökkääjä Damir Zhafjarov ja puolustaja Nikita Zadorov kertoivat pelin jälkeen uskoneensa joukkueensa mahdollisuuksiin ja pettyneensä tappiosta.

− Olen pettynyt, ettemme pystyneet voittamaan tänään. Tällaista jääkiekko vain joskus on, se on osa elämää, Zhafjarov totesi.

− Pelasimme omaa peliämme ja pelasimme hyvin. Kaikki yrittivät kovasti ja antoivat kaikkensa. Ruotsi oli mielestäni onnekkaampi, Zadorov jatkoi.

Venäjä pääsi pelaamaan ottelussa useamman kerran ylivoimaa, mutta tuloksetta. Viidellä ylivoimalla tuli hyviäkin tilanteita, mutta Ruotsin puolustus ja maalivahti Oscar Dansk kestivät. Zadorov manasi joukkueensa ylivoimaa pelin jälkeen ja kehui Danskia.

− Ruotsi pelasi hyvää alivoimaa. He estivät tekemisemme hyvin. He taisivat tietää, mitä aioimme yrittää. Ylivoimaamme täytyy ehdottomasti parantaa huomiseen peliin.

− Dansk pelasi mahtavan pelin. Meillä oli paljon maalintekopaikkoja, muttemme onnistuneet. Pari kertaa hän teki todella upean torjunnan. Meidän olisi pitänyt silti onnistua maalinteossa.

Venäjä pääsi kolmannessa erässä vielä maalin päähän ajassa 46.37, kun Zhafjarovin laukoma kiekko upposi pienestä kulmasta Danskin selän taakse. Hyökkääjä totesi, että uskoi maalin jälkeen vielä kirin onnistumismahdollisuuksiin.

− Kun näin, että kiekko meni maaliin, niin uskoin, että pystymme vielä tasoittamaan. Se ei kuitenkaan onnistunut lopussa.

Ottelun loputtua nähtiin isomman luokan rähinä, kun summeri soi ja joukko pelaajia alkoi vääntää keskenään. Zhafjarov ja Zadorov olivat kuitenkin sitä mieltä, että kyseessä oli vain tunteiden leimahtaminen.

− Olemme kaikki nuoria pelaajia ja meillä oli tunteet pinnassa. Nyt se purkautui tappeluna. Kumpikin joukkue olisi halunnut päästä finaaliin, Zhafjarov totesi.

− Lopussa tunteet pääsivät irti ja se on osa urheilua. Jotkut hakivat tappeluita, mutta ne taisivat johtua tunteista, Zadorov mietiskeli.

Venäjä saa sunnuntain pronssiottelussa vastaansa häviäjän ottelusta Kanada-Suomi. Kumpikin venäläispelaaja vakuutteli, että joukkueella riittää motivaatiota taistella myös himmeimmästä mitalista.

− Uskomme, että olemme valmiita huomenna ja meillä löytyy motivaatiota, oli vastustaja sitten Kanada tai Suomi. Yritämme kovasti ja toivottavasti voitamme pronssimitalit. Emme halua jäädä lojumaan paikoillemme, vaan haluamme voittaa pronssia. Olisi mukava voittaa edes jokin mitali, pelaajat päättivät.

» Lähetä palautetta toimitukselle