Venäläistä nuorisovoimaa Pohjois-Amerikasta - Mihail Grigorenko

MAAJOUKKUE / Haastattelu
NHL:ssä Grigorenko edustaa Buffaloa.
Kuva © Getty Images
Venäjä ei jättänyt sanansijaa turnauksen avausottelussaan Norjaa vastaan. Murskalukemissa 11-0 ei ollut lainkaan ylimääräistä ja venäläisten peliotteen löystyminen kolmannessa erässä oli pääsyy sille, että suurempia hämäläislukemia ei syntynyt. Yksi Venäjän johtotähdistä oli NHL-hyökkääjä Mihail Grigorenko.

Peli ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä erässä, kun Venäjä takoi taululle 0-5-lukemat. Norjalaiset eivät pystyneet vastaamaan venäläisten vyöryyn missään vaiheessa kunnolla, mutta osoittivat kuitenkin hienoa urheiluhenkeä yrittämällä ja taistelemalla loppuun saakka.

Venäjän hyökkääjä Mihail Grigorenko totesi, ettei joukkue alkanut löysäillä pelin ratkettua jo aikaisessa vaiheessa.

− Pelasimme samanlaista peliä kuin mitä tahansa kovempaakin joukkuetta vastaan, kuten esimerkiksi Ruotsia vastaan. Oli todella tärkeää jatkaa samanlaista pelaamista kuin ensimmäisessäkin erässä. Koetimme pitää kaiken kasassa joukkueena.

Grigorenko on yksi Venäjän johtavista pelaajista ja häneltä odotetaan sitä myöten luonnollisesti myös tehoja. Tänään saldoksi kertyi 1+1. Myös muut Venäjän ykkösketjun pelaajat onnistuivat hyvin kaikkien ketjun jäsenten päästessä pisteille. Grigorenko myönsi maalin helpottaneen hänen oloaan.

− Maalin tekeminen oli helpottavaa, koska minulla oli viime vuonna niin runsaasti paikkoja. Nyt, kun se onnistui heti ensimmäisessä pelissä, se auttoi. Olin hyvin hermostunut ennen sitä.

Grigorenko jakoi kiitosta myös ketjukavereilleen.

− Pelasimme melko hyvin yhteen. Vaikka peli ratkesikin ajoissa, niin koetimme pitää hauskaa ja pelata hyvin. Koetamme jatkaa hyvin ja myös puolustaa hyvin jatkossakin.

Grigorenko totesi myös olevansa ylpeä päästessään edustamaan kotimaataan.

− Olen todella tyytyväinen, että pääsin tänne mukaan. En päässyt kunnolla pelaamaan Buffalossa ja olen iloinen, että pääsin edustamaan Venäjää näissä kisoissa.

Turnauksen jatkosta Grigorenkolla ei ollut tarkkaa suunnitelmaa.

− Etenemme peli peliltä. Koetamme tehdä parhaamme. Tavoittelemme tietysti mitaleja. Kaikki joukkueet täällä haluavat voittaa. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet mennä pitkälle tässä turnauksessa ja toivottavasti voitamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle