Venäläiset osasivat iloita pronssimitaleistakin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pronssikin maistui venäläisille.
Kuva © Picasa
Venäjän ja Kanadan välillä nähtiin sunnuntaina vauhdikas ja hyvätasoinen pronssiottelu. Tiukat loppulukemat 2-1 Venäjälle olivat pelitapahtumiin nähden oikeutetut, ja venäläiset osasivat ottaa ilon irti myös himmeimmistä mitaleista.

Joukkueen puolustaja Nikolai Zadorov iloitsi joukkueensa saavutuksesta pelin jälkeen.

− Voitimme pronssimitalit ja se oli mahtavaa. Tulimme tänne hakemaan kultaa, mutta se ei onnistunut. Saimme kuitenkin pronssia. Pelasimme mielestäni hyvin. Ensi vuonna on mukava palata tämän jälkeen.

Kanada oli Venäjän vastustajana pronssiottelussa myös edellisissä kisoissa Venäjän Ufassa. Zadorov ja joukkueen kaksi hyökkääjää Bogdan Jakimov ja Mihail Grigorenko myönsivät, että Kanadan voittaminen maistui erityisen hyvältä.

− Kanadan voittaminen pronssiottelussa jälleen kerran oli hienoa. Olimme kaksi joukkuetta, jotka pelasivat loistavaa jääkiekkoa. Olimme ehkä hieman onnekkaampia kuin he. Viime pelissä meillä ei juuri onnea ollut.

− Kanadaa vastaan on aina hauska pelata. Olemme toistemme suuria kilpakumppaneita. Joukkueidemme välillä on paljon historiaa ja kova kiistakumppanuus. Se on jatkunut jo ainakin 40-50 vuotta ja jatkuu varmaan ikuisesti. Tunnetta ei tarvitse hakea heitä vastaan, kolmikko totesi.

Venäjä otti oppia Kanada-Suomi-ottelusta

Venäjä voitti ottelun pitkälti samoilla eväillä kuin Suomi voitti Kanadan lauantaina. Joukkue puolusti tarkasti hyvän maalivahtinsa johdolla ja piti kanadalaiset poissa parhailta maalipaikoilta.

− Hyvä maalivahtipelimme oli pelin kannalta oleellinen asia. Andrei Vasiljevski oli mielestäni tämän turnauksen paras maalivahti. Hän voitti tämän pelin ja pronssimitalit meille, Grigorenko totesi.

− Tiesimme, miten Kanada tulee pelaamaan. Tiesimme, että he luistelevat ja karvaavat kovaa, sekä pelaavat fyysisesti. Kohtaamme heidät vuosittain, joten olemme valmiita heitä varten, Zadorov jatkoi.

− Voitimme tänään pitkälti samoista syistä, joiden takia hävisimme Ruotsille. Olimme tänään parempia maalinteossa kuin Kanada, Jakimov yhtyi joukkuetoveriensa mielipiteeseen.

Myös Kanadan maalivahti sai kehuja.

- Teimme vain kaksi maalia, joten en voi moittia Zachary Fucaleakaan. Hän pelasi hyvin. Ensimmäinen maali oli onnekas pomppu ja toinen maali tuli mahtavalla laukauksella. Toisessa ja kolmannessa erässä hän oli loistava, Grigorenko totesi.

Pelaajat totesivat myös, että Venäjällä oli pelissä onneakin mukana, toisin kuin lauantaina Ruotsia vastaan. Muun muassa ensimmäinen maali oli todellinen onnenkantamoinen.

− Meillä oli onneakin tänään, mutta sitä ei ollut eilen Ruotsia vastaan, pelaajat myönsivät.

− Maalini oli melko onnekas. Yritin syöttää Pavel Butšnevitšille. Syöttöni meni hieman harhaan, mutta maalin edessä oli paljon pelaajia ja se meni jonkun luistimesta sisään, Grigorenko totesi avausmaalistaan, joka pomppi sisään Matt Dumban luistimesta.

Mitalista pääsee iloitsemaan myös kotona

Nuorten MM-turnauksessa monella pelaajalla on se tilanne, että pelien päätyttyä kotiin palatessa omassa ja vastustajien joukkueessa pelanneita pelaajia voi luistella vastaan myös tavallisissa sarjapeleissä. Puolustaja Zadorov virnuili pelin jälkeen, että pronssimitalia on mukava näytellä esimerkiksi kanadalaisille joukkuetovereille.

− Nyt on mukavaa palata kotiin Londoniin ja päästä näyttämään tätä mitalia joukkuekavereille, Zadorov virnuilee.

Tuttujen pelaajien kohtaaminen turnauksessa on muutenkin pelaajien mieleen, Zadorov toteaa.

− Omia nykyisiä ja menneitä joukkuekavereita vastaan on aina hieno pelata. Myös Grigorenkon kanssa pelaaminen oli mukavaa, koska olemme samasta NHL-joukkueesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle