Venäläinen: "Tähtien täytyy olla valmiina kaikkeen"

LIIGA / Haastattelu
Venäläinen iski SaiPan ainoan osuman.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Sami Venäläinen vastasi SaiPan ainokaisesta, kun JYP kaatoi joukkueen kotiluolassaan lukemin 4-1. Konkarihyökkääjä piti sarjan jatkoa ajatellen avainasiana hermokontrollin säilyttämistä JYPin agitaattoreiden prässissä.

SaiPan kokenut hyökkääjä Sami Venäläinen vastasi joukkueensa ainoasta maalista, kun JYP kaatoi lappeenrantalaiset puolivälierien ensimmäisessä ottelussa Jyväskylässä. Venäläinen näki kuitenkin omiensa otteissa paljon hyvää. 

− Tulos ei mairittele. Meidän pelissä oli kuitenkin hyviä elementtejä. Tulimme hyvin ottelun alkuun ja etenkin viimeinen erä oli hyvä. Kun saamme pidettyä tason kotona kuusikymmentä minuuttia ja karsittua turhat jäähyt pois, olemme sarjassa mukana.

SaiPa aloitti ottelun yllättävänkin vahvasti ja jyväskyläläiset olivat ensimmäisessä erässä pahasti hätää kärsimässä. 

- JYPin vahvat avauserät olivat tiedossa, ja meillä oli sen takia keskittyminen vahvassa alussa. Kaveri teki tänään paikoista maalit, vaikka oli meilläkin omat paikkamme. Viimeistely ei ollut riittävän tasokasta. 

Ottelu oli pudotuspelityyliin todella fyysinen, eikä torikokouksilta todellakaan vältytty.

- Oli varmasti vähän ensimmäisen pelin ekstraa fyysisessä pelissä, mutta se kuuluu pudotuspelikiekkoon. Paljon nahinoita, mikäs sen hienompaa.

SaiPan tulikuuma tähtikaksikko David McIntyre ja Chad Rau olivat heti ensimmäisestä vaihdosta asti erityiskohtelussa. Etenkin kanadalaissentteri suistui hieman raiteiltaan ottaen viimeisessä erässä typerän jäähyn.

- McIntyre ja Rau varmasti käyty tarkasti läpi JYPin kopissa, ja heidän pitää olla valmiita kaikkeen. JYP pelaa varmasti kovaa heitä vastaan, ja voivat yrittää mitä vaan. Pään pitää pysyä kylmänä. 

Uskon että pystymme kaatamaan JYPin, kun vain olemme parhaimmillamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle