Venäjän Orlov: "Suomi eliminoi ylivoimapelimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Dmitri Orlovin mukaan motivaatiota riittää myös pronssiotteluun.
Kuva © Getty Images
Tappio jälleen Suomen joukkueelle otti koville Venäjän joukkueessa. Toimittajat hakivat syytä Dmitri Orlovilta pelitavasta ja kotiyleisön paineesta.

Dmitri Orlovilta kysyttiin, oliko Venäjä jo antanut periksi toisen erän jälkeen.

− Ei ottelu ollut vielä ohi, koska teimme parhaamme ja meillä oli paikkoja tehdä tarvittavat maalit. Valitettavasti he onnistuivat eliminoimaan meidän ylivoimapelimme ja se oli ratkaisu illan ottelussa.

− Mielestäni Suomi ei dominoinut ottelua tuolla hetkellä, mutta kyllähän ottelun kuva muuttui. Valitettavasti emme onnistuneet tekemään niitä maaleja, joihin meillä oli mahdollisuus. Kolmas erä oli meille todella vaikea.

Ottelu oli jo Venäjälle kolmas, jossa joukkue ei onnistunut tekemään maalia ylivoimapelissä.

− Siinä ei ole mitään ihmeellistä takana. Meidän pitää vaan laukoa niin monta kertaa kun on mahdollista. Yritimme kyllä parhaamme, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Kaikki ymmärtävät minkä ongelman se tuo tullessaan, kun kiekkoa ei saada maaliin ylivoimapelissä.

− Jossain paikoissa olisimme voineet olla suoraviivaisempia, mutta tilanteet kentällä päätetään nopeasti ja ne nähdään erilailla.

Orlov ei löydä mitään tiettyä kaavaa, miksi joukkue hävisi jälleen Suomelle.

− Jokainen ottelu on erilainen, joten niitä on hankala vertailla keskenään. Meillä oli ensimmäisessä erässä monta hyvää mahdollisuutta ja yritimme käyttää ne hyväksi.
Valitettavasti emme onnistuneet ja Suomi teki sitten meitä vastaan kaksi maalia ylivoimalla.

− Tämä oli meille todella iso tappio. Teimme kaikkemme, jotta kannattajat olisivat voineet olla ylpeitä meistä. Kaikki yrittivät voittaa ottelun, mutta tänään ei ollut onneakaan mukana.

Selitykseksi ei kelpaa Suomea heikompi pelitapa.

− Tuollainen selitys sopisi ehkä jollekin heikolle joukkueelle, jollainen Venäjä ei ole. Me pystymme pelaamaan mitä tahansa joukkuetta vastaan voittoisasti.
Tärkeintä on opetella vastustajan pelitapa ja löytää sieltä heikot kohdat.

Kotiyleisön paineistakaan ei puolustaja löydä selitystä illan tappioon.

− Uskoisin, että tuo ongelma meillä saattoi olla ensimmäisessä ottelussa. Olemme pelanneet hyvän turnauksen ja tulimme tähän otteluun aivan kuin edellisiinkin. Tänään eivät asiat kentällä menneet niin kuin toivoimme ja hävisimme ottelun.

Venäjällä riittää motivaatiota taistelemaan pronssista kotiyleisönsä edessä.

− Kyllä motivaatio riittää. Meillä on vielä yksi ottelu edessä ja aiomme näyttää parasta peliämme kotiyleisön edessä. Pronssi on vähintä, mitä voimme tällä hetkellä tarjota.

− Meille ei ole mitään merkitystä, kuka tulee vastaan pronssiotteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle