Venäjän kapteeni Kaprizov: "Olen hyvin ylpeä Venäjästä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kaprizov takoi seitsemässä pelissä nuorten MM-kisoissa tehot 9+3.
Pronssipeli päättyi venäläisten juhliin, kun Venäjä löi Ruotsin jatkoajalla 2–1. Venäjän kapteeni Kirill Kaprizov iski Venäjän ensimmäisen maalin. Kaprizov oli tyytyväinen joukkueen saavutukseen nuorten MM-kisoissa.

Ruotsi aloitti pronssiottelun vahvasti ja pääsi laukomaan ensimmäisessä erässä 15 kertaa kohti maalia. Venäjän vastaava luku ensimmäisen 20 minuutin osalta oli 3 laukausta. Venäjän kapteeni Kirill Kaprizov sanoi ottelun jälkeen, ettei joukkueessa ollut paniikkia, vaikka Ruotsi aloitti ottelun vahvasti painostaen.

− Blokkasimme hyvin kiekkoja. Yritimme vain tehdä parhaamme omalla alueellamme. Lisäksi maalivahtimme oli loistava.

Venäjän maalivahti Ilja Samsonov venyi kiekon eteen ottelussa 38 kertaa. Maalivahdin varma työskentely helpotti koko joukkuetta.

− Hyvä maalivahti tietysti rauhoittaa joukkuetta. Samsonov oli todella hyvä tänään, Kaprizov sanoi.

Venäjä on nyt voittanut seitsemänä vuonna putkeen mitalin nuorten MM-kisoista. Kaprizovin mukaan joukkue ei tuntenut paineita putken jatkamisesta, mutta saavutus tuntui erityisen hienolta ottelun jälkeen.

− Meidän maamme saa joka vuosi mitaleja, joten olen sen vuoksi hyvin ylpeä Venäjästä.

Pronssimitali ei ollut sitä, mitä Venäjä lähti kisoista hakemaan. Välierätappio Yhdysvalloille harmitti erityisesti, koska Kaprizov koki, että hänen joukkueensa oli pelissä epäonnekas.

− Sitä haluaa aina enemmän, mutta on hienoa päättää kisat pronssimitaliin. Tärkein asia on, että pelaajat taistelivat viimeiseen minuuttiin asti.

Rangaistuslaukauksilla päättyneen välierän jälkeen Venäjän oli vaikeaa lähteä latautumaan pronssiotteluun.

− Mitali on mitali. Tietysti oli vaikeaa lähteä peliin, kun on täysin voipunut henkisesti ja fyysisesti. Mutta silloinkin täytyy vain mennä jäälle ja kamppailla parhaansa mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle