Venäjä-ottelu oli hyvä kenraali: "Aina jotain hampaankolossa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
"Peksi piti varsinkin alussa meitä pystyssä."
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Vaikka Venäjän nopea ja taitava joukkue oli tiedossa, puolustaja Anssi Salmelan mukaan itänaapurin todella vauhdikas alku oli yllätys.

− Kyllä huomasi, että venäläisillä on aina jotain hampaankolossa meitä vastaan, kun ollaan voitettu heidät harjoituspeleissä. Halusivat kyllä voittaa.

− Vähän tuli yllätyksenä, että noinkin kovaa tulivat. Olimme vähän jaloissa siinä alussa, hyvin taisteltiin, Salmela kehui.

Pekka Rinne hoiti jälleen tonttiaan tutulla rauhallisuudella ja varmuudella. Irtokiekkoja ei tippunut. Onneksi, sillä esimerkiksi Artemi Panarin iski kiekon verkkoon yhdestä harvasta irtokiekosta.

− Peksi piti varsinkin alussa meitä pystyssä. Sitä vaaditaan, että meillä on hyvä maalivahtipeli. Yritetään puolustaa sen verran, etteivät pääsisi ihan huikeille paikoille, Salmela maalaili jatkoa. 

Maalipaikat tiukassa

Leijonilla itsellään oli vaikeuksia löytää tietään maalipaikoille, ja toisaalta harvat paikat tuhrittiin. Jatkuvaan vaarallisuuteen pystyi oikeastaan vain Aleksander Barkovin johtama kolmikko, jonka takana myös pakkipari Salmela-Esa Lindell on pelannut läpi turnauksen.

− He olivat huilanneet, meillä toinen peli kahteen päivään. Pelasivat viisikkona hyvin, ja luistelivat tosi paljon. Vaikea päästäkin paikoille sen takia.

− Olisimme voineet pelata päädyn kautta enemmän, saatiin sieltä välillä paikkoja. Pitää olla tyytyväinen, voitto kuitenkin. Tästä on hyvä jatkaa, Salmela totesi postiivisena.

Kun joku tippuu, uudelle aukeaa tilaa

Salmela ei nähnyt Leo Komarovin ulosajoon johtanutta tilannetta, mutta kommentti löytyi kuitenkin.

− Toivottavasti ei saa kakkua. En sitä nähnyt, mutta sanottiin, ettei siinä mitään ollut. Vähän naurettavaa, että linjurit päättelee noita, Salmela ihmetteli.

− Ei siinä mitään. Alivoima pelasi hyvin, ja päästiin sitten peliin mukaan.

Komarovin poissaolo vei Leijonilta paljon taklausvoimaa. Ilmeisesti pienen kolhun vuoksi kokonaan sivussa olleen puolustaja Atte Ohtamaan tyhjä ruutu ei näkynyt puolustuksen toiminnassa juurikaan, mutta seitsemän pakin peluutus mahdollisti 13. hyökkääjän, Juha-Pekka Hytösen, ottamisen kokoonpanoon. Sen myötä Leijonat pystyi pelaamaan ottelun läpi neljällä hyökkäyskolmikolla.

− Sattui aika hyvin, että J-P pääsi siinä hyppäämään mukaan, koska se (ulosajo) oli siinä aika alussa, Salmela myhäili.

Hyvä kenraaliharjoitus

Torstain asetelmat ovat selvät. Salmelan mukaan vastaan tulee hieman aiemmista vuosista poikkeava tšekkijoukkue, jonka kohtaamiseen MM-kisojen tähän asti vauhdikkain ottelu toimi erinomaisena kenraaliharjoituksena. Tšekin vaarallisuus on tiedossa, sillä se voitti Leijonat molemmissa MM-kisojen alla Znojmossa (4-1) ja Brnossa (3-2 vl.) pelatuissa harjoitusotteluissa.

− Tämä oli hyvä kenraali. Enemmän vauhtia kuin missään aikaisemmassa ottelussa. Tästä saa vähän tatsia, jatkaa samalla tavalla vaan.

− Tšekki on vähän erilainen noiden harjoituspelien pohjalta, mihin ollaan totuttu. Pelaavat nekin hyvin joukkueena, tulevat lujaa ja fyysisesti. Varmaan aikamoinen älämölökin, siinä pitää olla heti mukana, Salmela suunniteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle