Veistola: "Turre on aika nero jätkä"

LIIGA / Haastattelu
Jiri Veistola pelaa toistaiseksi uransa parasta kautta.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Jiri Veistola sai Ilvekseen edelliskauden päätteeksi koeaikasopimuksen. Se ei heti poikinut jatkoa, mutta syksyllä jääkauden taas alettua Veistola puki jälleen tupsukorvapaidan ylleen koeajan merkeissä, joka tuottikin lopulta sopimuksen. Pistetahtikin on duunaripelaajalle komea.

Jokerikasvatti Jiri Veistola on pelannut pääosan aikuisurastaan Mestiksessä Kiekko-Vantaan ja KooKoon paidoissa. Vaikka pelipaikkana onkin hyökkääjä, on pisteiden teko ollut aina muiden harteilla, ja Veistola onkin tunnettu duunarina ja alivoimapelin erikoismiehenä. Tällä kaudella Ilveksessä pisteitäkin on kuitenkin alkanut tulla.

− Ainahan pisteet lämmittävät. Pääasia kuitenkin on, että olen päässyt pelaamaan, ja pelini on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, Veistola sanoo.

− Siitä täytyy nyt nauttia, että pääsee pelaamaan näitä pelejä. Tavoitteenani on kuitenkin koko ajan ollut pelata ammatikseni jääkiekkoa.

Joulutauon jälkeen Veistolan pelipaikka Turo Asplundin ja Tomi Wileniuksen rinnalle. Tupsukorvien kakkosketju on viime peleissä tehnyt maaleja kovaan tahtiin.

− "Turre" on aika nero jätkä tuossa, ja "Wile" on myös todella taitava ja lahjakas. Niiden kanssa on kyllä ilo pelata.

Veistolalla on tältä kaudelta kasassa jo kolme maalia ja kuusi syöttöpistettä. Nykytahdilla kaudella 2010-11 Mestiksen KooKossa syntynyt 16 pisteen ennätys aikuisten sarjoissa menee komeasti rikki.

− Veikkaisin, että se johtuu ketjukavereista. Pelaan vaan jokaisen pelin kerrallaan, ja teen sitä omaa hommaani, missä olen hyvä. Jos tulee pisteitä, niin se on tietysti plussaa.

Edelliset neljä kautta Veistolalla kului KooKoossa ja Kiekko-Vantaassa. Liigapelejä kertyi lainapestillä Jokereissa yhteensä kahdeksan. Meneillään oleva kausi on miehen ensimmäinen täysi kausi Liigassa.

− Älyttömän hyviä vinkkejä tässä on Ilveksessä kauden aikana kyllä saanut valmennukselta ja muilta pelaajiltakin. Kaikkia sellaisia ohjeita, että olen niiden avulla mennyt eteenpäin pelaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle