TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Veilleux’llä onnistunut debyytti

LIIGA / Haastattelu
Stephane Veilleux pelasi ensimmäisen ottelunsa Blues-paidassa tiistaina HPK:ta vastaan. Debyytti oli varsin onnistunut, sillä hän sai yhden syöttöpisteen ja kuului ottelun tähdistöön.

Ottelun alku oli varsin vauhdikas, sillä jo kuuden sekunnin pelin jälkeen hän haki taklausta. Se meni kuitenkin ohi ja hän oli lähellä päätyä HPK:n vaihtoaitioon. Tämän jälkeen otteet paranivat. Stephane Veilleux laukoi viisi kertaa, joista neljä meni kohti maalia. Parhaaksi maalipaikaksi voi laskea ensimmäisen erän ylivoimatilanteen, jossa hän ei saanut kiekkoa nousemaan Teemu Lassilan patjan yli.

– Pelasin mielestäni hyvin. Joukkuetoverit saivat minut tuntemaan oloni mukavaksi.

Veilleux yritti saada paikkaa Anaheim Ducksin riveistä, mutta ei onnistunut siitä. Sen jälkeen hän oli ollut ilman pelipaikkaa.

– Sain muitakin tarjouksia, mutta tämä kuullosti parhaimmalta. Juttelin Mikko Koivun kanssa ja hän kehui Suomen sarjaa ja suomalaisia ihmisiä.

Koivu oli Minnesotassa Veilleux’n huonekaveri vieraspelimatkoilla usean vuoden ajan.

Viime kausi oli kulunut Tampa Bay Lightningissa, mutta sinne hän ei saanut jatkosopimusta.

– Kävin keskusteluja myös Steve Yzermanin kanssa. He halusivat kuitenkin, ettei viime kauden joukkueesta jatka liian monta pelaajaa, joten minä sain lähteä. Ei siinä mitään henkilökohtaista kuitenkaan ollut.

Omaa rooliaan Bluesissa Veilleux arvioi näin:

– Tarkoituksenani on tehdä vaikutusta. Minulle on aina tärkeintä voittaa joukkueena.

Mitä sitten päävalmentaja Petri Matikainen ajatteli uudesta pelaajasta?

– Hän tietää hyvin, mitä tää peli on. Tarvitsemme hänenkaltaistaan johtajaa joukkueeseen, ja olen tosi tyytyväinen esitykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle