Vehviläinen ei puhu Rynnäksen syrjäyttämisestä − näpäytys epäilijöille myhäilytti: "Täytyy varmaan keksiä joku uusi asia"

LIIGA / Haastattelu
Vehviläisen keskittyminen riitti Ilvestä vastaan huippusuoritukseen.
Kuva © Saana Hakala
Veini Vehviläinen siirtyi täksi kaudeksi JYPistä Kärppiin, ja on saanutkin oululaisryhmässä kosolti onnistumisia. Tiistain ottelussa 20-vuotiaan torjujan varusteisiin pysähtyivät Ilves-pelaajien laukaukset. Nuorisomaajoukkueaikojen vaikeudet tuntuvat olevan jo vanha vitsi Vehviläiselle.

Eläinmaailmassa ilveksellä olisi selvä yliote kärppää vastaan, mutta kiekkokaukalossa vaalea-asuinen oululaisnippu kellisti kotijoukkueen maalein 2−0. Kärppien maalilla Veini Vehviläinen torjui kauden neljännen nollapelinsä.

− Pelaamme hyvin joukkueena. Se helpottaa omaakin peliä. Olen viihtynyt Oulussa todella hyvin. Ei ole mitään valittamista, Vehviläinen tuumasi nollapelinsä jälkeen.

20 torjuntaa Ilvestä vastaan kopanneen Vehviläisen otteista ei huomaa, että kyseessä on sama mies, jonka henkisestä lujuudesta suomalainen kiekkoväki oli huolissaan pitkin maalivahdin nuorisomaajoukkueuraa.

20-vuotias Vehviläinen suhtautuu puheisiin pään kestävyydestä rauhallisesti. Hän jopa näpäytti epäilijöitään hieman.

− Täytyy varmaan keksiä joku uusi asia, josta rummuttaa. Voittoja on tullut ja pää voi hyvin, Vehviläinen virnisti.

Vehviläinen on pelannut viime aikoina enemmän kuin hänen kokeneempi aisaparinsa Jussi Rynnäs. Alkukauden oletettu asetelma on kääntynyt päälaelleen, ja nuori Jyväskylästä Ouluun tullut veskari on ottanut ykköstorjujan roolin itselleen.

Nuori mies ei halua kuitenkaan puhua syrjäyttämisestä.

− Ei tässä vielä kannata puhua yhtään mitään. Rynnäs on huippumaalivahti, jonka kanssa on hienoa mitata omaa tasoaan. Hyvä mittari itselle. Potkimme toisiamme eteenpäin, ja viihdymme hyvin yhdessä.

Vehviläinen on omien sanojensa mukaan ollut 30-vuotiaan Rynnäksen opissa hyvissä käsissä. NHL:ssäkin pelanneelta Rynnäkseltä ei sanallisia neuvoja tule, mutta toisenlaisia vinkkejä irtoaa siitäkin edestä.

− Ei häneltä sen kummempia neuvoja ole tullut, mutta häneltä oppii paljon, kun vain katsoo hänen pelaamistaan. Hänestä huokuu se, että hän on pelannut huippusarjoissa.

Kärpillä on edessään kaksi peleistä vapaata päivää, mutta keskittyminen on kuitenkin siirrettävä nopeasti seuraavaan koitokseen.

− Seuraavaksi vedämme pari hyvää harjoituspäivää, ja perjantaina pelaamme seuraavan kerran, Vehviläinen peilasi jo tulevaan, jolloin oululaiset kohtaavat kotonaan HIFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle