Vatanen Leijonille panoksettomasta Venäjä-kamppailusta: "Ei ole vaikea syttyä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sami Vatanen luuti Ruotsi-ottelussa Olli Määtän parina ja jatkaa samalla paikalla myös Venäjä-ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomelle Venäjä-ottelulla ei ole enää mitään panosta, sillä jatkopaikka on jo karannut Leijonien ulottumattomiin. Sami Vatanen uskoo, että Suomi tulee tilanteesta huolimatta latautuneena otteluun ja pelaa turnauksen parasta peliään.

Sami Vatasen mukaan panoksettomaan Venäjä-otteluun luistelee latautunut leijonalauma.

− Ei ole vaikea syttyä. Koitamme kasvaa joukkueena edelleen. Tänään on viimeinen mahdollisuus näyttää, mihin me joukkueena todellisuudessa pystymme, Vatanen totesi pelipäivänä.

"Onhan se pieni pettymys, että emme taistele jatkoon pääsystä."

Leijonilla on useampi pelaaja, joka vielä taistelee paikastaan NHL:ssä. Suomen viimeinen World Cup -ottelu toimii heille näytönpaikkana.

− Meillä on nuori joukkue, jossa jokainen totta kai haluaa näyttää, mihin pystyy. Tämä on jatkon kannalta tärkeää, että pystymme kehittymään ja menemään eteenpäin, Vatanen kertoi.

Suomen avauspeli Pohjois-Amerikkaa vastaan oli täydellinen pannukakku, mutta Ruotsia vastaan Leijonat paransi huomattavasti. Voitto jäi silti ottamatta.

− Onhan se pieni pettymys, että emme taistele jatkoon pääsystä. Totta kai lähdemme voittamaan viimeistä ottelua, kun emme ole tässä turnauksessa vielä voittaneet. Se on tärkein juttu. Emme päässeet liikkeelle avauspelissä, opimme siitä ja paransimme Ruotsi-peliin. Tänään koitamme samaa, Vatanen kuvaili.

Venäjälle ottelussa on vielä panosta. Jos Suomi voittaa ottelun, myös Venäjän jatkopaikka jää haaveeksi, ja Pohjois-Amerikan joukkue matkaa välieriin.

− Tiedämme, että tämä on tärkeä ottelu Pohjois-Amerikan kannalta. Pitää yrittää auttaa heitä, Vatanen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle