Vastustajat kertovat vahvuudet ja heikkoudet: näin Tšekki kaatuu

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Odottaako Jaromir Jagria tänään pettymys?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Sveitsi taisteli alkusarjan päätösottelussaan Tšekin kanssa jatkoajalle, mutta hävisi molempien joukkueiden kannalta merkityksettömän ottelun maalein 2−1.

− Hyvä joukkue, heillä on loistava kotiyleisö ja se on varmasti vaikea ottelu. Siellä on paljon hyökkäysvoimaa ja vaarallinen ylivoima. Avainasia on olla ottamatta jäähyjä. Heidän isot pakkinsa ottavat ehkä vähän liikaa riskejä, joten heidät voi yllättää vastahyökkäyksillä, Sveitsin Morris Traschler kertoi.

− Kotietu voi olla merkittävä, tunnelma on varmasti todella intensiivinen, ja ottelu katsojille viihdyttävä. Ottelusta voi tulla vaikea, mutta Suomellakin on laadukas joukkue. Heidän kannattaa pelata puolustuksen kautta, ja odottaa omia tilaisuuksiaan, Glen Hanlonin jarruttavan pelitavan selvästikin sisäistänyt sveitsiläispuolustaja Timo Helbling kertoi.

Myös ruotsalaiset väänsivät tšekkien kanssa tiukan kamppailun MM-turnauksen alussa. Ottelu päättyi Ruotsin niukkaan 6−5-voittoon vasta voittomaalikisassa. Länsinaapurimme mukaan Tšekki on edelleen tuttu, vastahyökkäyksillä iskevä ja hyvin luisteleva joukkue.

− Heidän vahvuutensa on aina ollut vastahyökkäyksissä. Jos ne pystyy pysäyttämään, Suomi voi voittaa. Koska heikkoudet ovat puolustuspäässä, Suomen pitkät hyökkäykset voivat olla onnistumisen avain. Vladimir Sobotka on ollut vaarallinen, Jimmie Ericsson kertoi.

Päivän odotetuin kamppailu alkaa Suomen aikaa kello 21.15.

» Lähetä palautetta toimitukselle