"Varamiespalvelu, Niko Peltola puhelimessa!"

KHL / Haastattelu
Niko Peltola on luotettava varamies.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit aloittaa pudotuspelit puolustaja Ville Lajusta vaille terveenä. Mikäli Jokereiden keväästä tulee pitkä, saattavat raskaat pudotuspelit vaatia myös varamiespalvelun käyttöä.

Yksi Jokereiden on/off-pelaajista on 24-vuotias Niko Peltola. Alkukausi vierähti Vaasan Sportissa, jossa Peltola kellotti selvästi yli 20 minuutin jääaikoja. Tilastoihin on kertynyt 14 KHL-ottelun lisäksi viisi merkintää Kiekko-Vantaassakin.

− Vaasasta jäi hyvä maku. Pääsin pelaamaan paljon ja meni omasta mielestä hyvin. Jääkiekko oli mukavaa, mutta oli hieno tulla tännekin takaisin. Tämä jengi on ihan huikea. En oikein osannut odottaa mitään KHL.stä, aika lailla odotuksieni mukaista on ollut.

Pelkkää ruusuilla tanssimista varamiehen elämä ei ole, sillä komennus kaukaloon saattaa tulla milloin tahansa.

− Tässä roolissa ei välttämättä joka peliä pääse pelaamaan, se on varjopuoli. Mutta ymmärrän hyvin, että pitää olla ylimääräisiä pelaajia, sillä loukkaantumisia sattuu koko ajan.

− Kyllähän se aiheuttaa haasteita, kun muu jengi pelaa ja et itse pelaa. Pitää itse miettiä ja suunnitella, miten harjoitella. Tehdä jäällä omaa luistelua ja jään ulkopuolellakin vähän extraa. On haastavaa, kun ei tiedä koska pääsee pelaamaan, mutta henkinen puoli pitää olla koko ajan valmiina. Mutta hyvin täällä on asiat hoidettu. Menee vaan jäälle ja tekee oman hommansa, ei paljon muuta tarvitse miettiä.

Perjantaina alkavat pudotuspelit saavat nuoren puolustajan hieman mietteliääksi, sillä ainakaan ensimmäisessä ottelussa ei peliaikaa ole luvassa.

− No tietysti kova jengi vastassa, mutta itse taidan olla perjantaina katsomon puolella. Lähdetään pelaamaan meidän omaa peliämme, eikä turhaan mietitä vastustajan asioita. Ei siinä, mukava katsoa mitä tästä tulee, odottavin fiiliksin.

» Lähetä palautetta toimitukselle