Varakapteenien Suomi-Ruotsi-ottelu

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Alexander Wennberg kaatoi Suomen.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Rasmus Ristolainen ja Alexander Wennberg toimivat maajoukkueidensa varakapteeneina. Nuoret vastuunkantajat huomattiin myös tämän kesän NHL-varaustilaisuudessa, jossa molemmat varattiin ensimmäisen kierroksen alkupuolella.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen näki nuoressa ruotsalaisessa potentiaalia ja varasi Wennbergin joukkueeseensa numerolla 14.

 − En ole vielä puhunut hänen kanssaan tästä turnauksesta, mutta toivottavasti tein tänään vaikutuksen häneen, nauroi Wennberg.

Mies iski Suomea vastaan hyvät tehot 2+1. Wennberg sai nimiinsä Ruotsin ensimmäisen ja viimeisen maalin.

− Meidän ketjussamme kaikki ovat fiksuja pelaajia ja ajattelemme samalla tavalla hyökkäyspäässä. Edellisessä ottelussa Sveitsiä vastaan meidän "NHL-ketjumme" Filip Forsbergin johdolla onnistui. Me haluamme olla parempia kuin he, ja mielestäni on tärkeää, että ketjujen välillä on hyväntuulista kilpailua, selitti Wennberg.

− Yksi tehoketju ei missään nimessä riitä tällaisessa turnauksessa, eikä kaksikaan. Kyllä joukkueessa tulisi olla neljä ratkaisuihin kykenevää ketjua.

Ratkaisuihin kykenevä suomalaispakki

Niin, ne tehohyökkääjät. Suomen joukkueesta maalintekoon pystyivät Ruotsi-ottelussa vain puolustajat. Kavennusmaalin päätöserän alkuun tehnyt Rasmus Ristolainen joutui odottamaan NHL-varaustaan jopa hieman vähemmän aikaa kuin Wennberg. Buffalo Sabres nappasi miehen kahdeksantena ja Ristolainen suuntasi Amerikkaan jo täksi kaudeksi.

− Kausihan on sujunut henkilökohtaisella tasolla todella hyvin, kun olen päässyt NHL:äänkin pelaamaan. Olen jo vähän pohjoisamerikkalaistunut itsekin kentällä ja sen ulkopuolella, Ristolainen paljasti.

− Pelityyli siellä on aivan erilainen, ja nyt yritän taas totutella tähän eurooppalaiseen. Pohjois-Amerikan tyyli sopii minulle paremmin, mutta ei se ole mikään tekosyy heikoille otteille, summaa Ristolainen.

− Ruotsi pelasi hyvin meitä vastaan, niin kuin aina. He tietävät tasan tarkkaan miten me pelaamme. Me aiomme kuitenkin parantaa vielä paljon, joten jos vielä kohtaamme tässä turnauksessa niin heidän on parasta varoa! Ensi kerralla olemme parempia.

Moraalinen voittaja?

− Tämän ottelun tulos ei välttämättä ollut oikeudenmukainen. Ei olisi ollut kamala vääryys, vaikka me olisimme voittaneet. Meillä oli paljon maalipaikkoja tasakentällisin ja ylivoimalla ja ne olisi pitänyt hyödyntää, väitti Ristolainen.

− Jokainen varmasti näki, että olimme aika vaarallisia, ja voimme mennä ihan tappiin asti tässä turnauksessa. Tällä kertaa kaveri vain hyödynsi omat paikkansa paremmin. Omaan peliini en ole hirveän tyytyväinen, sillä pystyn pelaamaan paljon paremmin erityisesti omassa päässä. Luotan kuitenkin siihen, että niin minä kuin muu joukkue parannamme jatkossa, mies perusteli.

Wennberg kummasteli Ristolaisen näkemystä.

− Kaikilla on tietysti oikeus mielipiteeseensä, mutta enpä tiedä tuosta. Molemmilla oli mahdollisuutensa, mutta mielestäni me olimme vahvempi joukkue, analysoi ruotsalainen.

− Me olimme parempia hyökkäyspäässä, esitimme ovelaa pelaamista ja saimme aikaan paljon hyviä maalintekomahdollisuuksia. Puolustimme uhrautuvaisesti: me kaikki heittäydyimme kiekon eteen, jos oli tarve, ja taistelimme. Loistomaalivahtimme Oscar Dansk oli viimeinen lukko, joka esti heidän aikeensa.

Wennberg ei ole vielä päässyt kokeilemaan siipiään NHL:ssä. Mies on pelannut tällä kaudella SHL:ää Frölundassa.

− Nyt pelaan Ruotsissa, ja kauden jälkeen otan yhteyttä agenttiini ja mietimme, mitä teen. Niin, ja Columbukseenkin olisi hyvä olla yhteydessä jossain vaiheessa!

» Lähetä palautetta toimitukselle