Valmentaja Janne Sinkkonen tyytyväinen Peli-Karhujen kiinnityksiin

MESTIS / Haastattelu
Janne Sinkkonen on tyytyväinen IPK:n tämänhetkisiin sopimuksiin. Jokaisella pelaajalla on selkeä rooli ja iso karhusydän.
Kuva © Janne Falck
Iisalmen Peli-Karhujen runko alkaa muodostua ensi kaudeksi. Nyt joukkue kiinnitti tuttuja miehiä, joiden roolit on selkeästi mietitty.

Puhelimesta tavoitettu IPK:n käskyttäjä Janne Sinkkonen on tyytyväinen juuri julkaistuihin pelaajasopimuksiin. Janne Katosalmi, Jevgeni Fofanov ja Eetu Patronen ovat mitä suurimmassa määrin Peli-Karhujen näköisiä pelaajia, joiden roolit ovat selvillä.

− Kaikki kolme hyökkääjää on tärkeitä lenkkejä joukkueen roolituksen suhteen. Fofanov on monikäyttöinen pelaaja, jota voidaan käyttää niin laidassa kuin keskelläkin. Jokainen joukkue tarvitsee oman rottansa. Patronen on puolestaan pelaaja, joka jättää aina sataprosenttia itsestään kentälle. Hän osaa näyttää, jos epäonnistuu, mutta ei jää asiaa murehtimaan vaan yrittää entistä kovemmin.

Janne Katosalmen merkitystä joukkueelle ei taas voi liikaa korostaa. Maalinteon lisäksi mies on täyttä rautaa myös omassa päässä.

− Kärkikenttien mies, joka taitaa myös puolustuspelaamisen ja syö kiekkoja tarpeen tullen. Pystyy pelaamaan niin ali- kuin ylivoimaakin, ja nopeus luistelussa tuo positiivisen lisän joukkueelle, Sinkkonen luettelee.

Työn kautta parrasvaloihin

Jevgeni Fofanov ja Eetu Patronen kuuluivat viime kaudella pelaajiin, jotka pystyivät kauden aikana nostamaan rooliaan joukkueessa melkoisesti. Fofanov raivasi paikkansa joukkueesta koeajan kautta, ja Patronenkin pelasi alkukauden rotaatiopelaajan roolissa, jossa peliaikaa ei kaikissa otteluissa siunaantunut.

− Molemmat olivat ehkä pelaajia, jotka saivat uuden alun, kun valmentaja vaihtui. Olen aina ollut valmentaja, joka arvostaa, kun pistetään kroppaa likoon ja syödään kiekkoja. Kai niitä tällaisia pelaajia tiedostamattaan arvostaa ja ruokkii, Sinkkonen toteaa.

Kyseisten pelaajien tahtotilasta Sinkkonen kaivaa muistinsa sopukoista heti yhden tilanteen, joka kuvaa miesten periksiantamattomuutta.

− Se oli ihan ensimmäisiä pelejäni IPK:n valmentajana, kun ennen valmistavia treenejä ilmoitin Patroselle, ettei pelaa tänään, vaan on lepovuorossa. Mies ei siitä masentunut vaan veti sellaiset treenit, että oli kentän kovin äijä. Ei siinä auttanut muu kuin ottaa komento takaisin ja tiputtaa toinen mies penkin päähän. Tämä on sellainen esitys, mitä pelaajalta pitää löytyä, Sinkkonen kiittelee.

Jevgeni Fofanov pelasi lopulta 34 ottelua tehoin 2+2. Hyvät otteet kasvattivat roolia peli peliltä, ja erityisesti karsintasarjassa mies oli yhdessä Adam Zborilin ja Roperts Locansin kanssa erityisen vaarallinen.

Kajaanista takaisin kotikonnuille palannut Eetu Patronen puolestaan esiintyi karhupaidassa kaikkiaan 44 ottelussa tehoin 4+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle