TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Vainiola palasi tehokkaasti

MESTIS / Haastattelu
Ville-Vesa Vainiola onnistui heti maalinteossa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TUTO sai kauden kynnyksellä kaivattua vahvistusta sentteriosastolleen, kun tuttu mies palasi kaupunkiin. Kaksi edellistäkin kautta turkulaisten riveissä hyökänneen Ville-Vesa Vainiolan paluu TUTO:n riveihin jäi viime tinkaan, sillä taitava sentteri halusi harjoitella yksin ja pohtia tulevaisuutta rauhassa. Pikaisella aikataululla rikospaikalle palannut Vainiola oli heti tärkeässä roolissa, sillä avauspelissä tehoja napsahti tilille maalin ja syötön muodossa.

Vaikka keskusteluja TUTO:n ja Vainiolan välillä käytiin kesän mittaan, niin asiat alkoivat toden teolla edetä vasta aivan kalkkiviivoilla. Sopu syntyi nopeasti ja samaa tahtia on homma edennyt siitä lähtien.

- Eilen siinä yhden aikaan päivällä tuli se ratkaiseva puhelu, sitten äkkiä kamat kasaan ja Turkuun. Varttia vaille kolmelta hioimme vielä sopimuksen viimeiset jutut kuntoon, kolmelta olikin jo lehdistötilaisuus, siihen päälle treenit ja tänään heti peli, joten nopeasti on menty, Vainiola kertaa.

Syynä päätöksen venymiselle oli hyökkääjän halu rauhoittaa tilanne kesän ajaksi täysin

- Halusin viettää aikaa mökkeillen kotikonnuillani Raumalla ja miettiä rauhassa, että mitä seuraavaksi tehdään. Minulla oli tunne, että tiedän itse mitä pitää tehdä, joten halusin myös harjoitella yksin, Vainiola valottaa.

- En halunnut tehdä mitään päätöksiä ennen elokuuta, mutta jos Liigasta olisi hyvä tarjous tullut, niin sinne olisin totta kai mennyt, mutta siltä suunnalta ei mitään konkreettista lopulta kuulunut, hän jatkaa.

Vainiolan tavoitteet ovat siis yhä Liigassa ja pyrkimyksenä on jälleen ottaa askel eteenpäin. Tämän kauden osalta tilanne on kuitenkin jo rauhoitettu, joten siirto Liigaan tapahtuu aikaisintaan ensi keväänä.

- Sopimuksessani ei ole mitään liigapykälää, joten pelaan koko kauden täällä, Vainiola kertoo.

Tutut kuviot

Itse ottelu päättyi lopulta TUTO:n kotivoittoon lukemin 5-3. Miehen edellisestä pelistä on ehtinyt vierähtää jo kelpo tovin verran aikaa, sillä hänet nähtiin viimeksi pelitamineissa viime keväänä Mestiksen pronssiottelussa. Vainiolan mukaan tauko tuntuu vielä, vaikka hänen johtamansa ketju, jonka laidoilla viilettivät Aleksi Rutanen ja Antti Virtanen, esiintyikin varsin mallikaasti.

- Oli hienoa aloittaa voitolla. Itselläni on ollut pitkä tauko peleistä ja joukkueharjoituksista, joten olen aika puhki. En ole vielä lähelläkään täyttä kuntoa, Vainiola toteaa

- Itse tulin siinä välillä sählänneeksikin, mutta paljon hyvää oli jo nyt. Virtasen kanssa meillä on kuviot selvät, kun olemme pari vuotta yhdessä pelanneet. Rutanen on kahdessa päivässä vakuuttanut ja tulos oli siihen nähden hyvä, ettemme ole juuri vielä yhdessä treenanneet tai ehtineet mitään sopimaan, hän lisää.

Vaikka kesän aikana TUTO:ssa on asiat menneet uusiksi valmennusjohdon vaihdoksen myötä, niin Vainiolan tapauksessa sopeutumista helpottaa se, että uusi mies takana on hänelle ennestään tuttu. Vainiola näet pelasi Ismo Lehkosen alaisuudessa KooKoo:ssa kausilla 2009-2011.

- Aika tuttuja ovat ”Ikan” kuviot ja uskon, että pääsen niihin nopeasti sisään. Jotain hyviä uusiakin juttuja on tullut mukaan, mutta en vielä kaikesta tiedäkään. Aika paljon tuli pelattua vielä selkäytimestä, enkä ehtinyt oikein miettimään ja pelasinkin itseni välillä ulos tilanteista, Vainiola analysoi.

Vaikka Vainiola on ehtinyt viettämään uusvanhan joukkueensa kanssa vasta lyhyen ajan, niin selkeitä eroja viime kauteen nähden on kuitenkin jo löytynyt.

- Joukkue on asteen verran kiekollisempi kuin viime kaudella. Juhani Tammisella peli lähti kovan paineen kautta, kun taas Lehkonen painottaa enemmän kiekollista peliä. Itselleni sopii molemmat, eikä sillä ole minulle oikeastaan niin väliä, mutta totta kai tykkään kiekon kanssa pelata, Vainiola summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle