Vainio johti JYPin puolustajien esiinnousua: "Tämä oli sovittu aamun videopalaverin kautta"

LIIGA / Haastattelu
Juuso Vainio oli tyytyväinen voittoon.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin puolustaja Juuso Vainio iski kauden toisen maalinsa, kun jyväskyläläiset pitivät kolme pistettä kotonaan kaataen Rauman Lukon. Mies käy haastattelussa läpi omaa kauttaan ja sopeutumista Jyväskylään.

JYP kaatoi perjantaina kotonaan Rauman Lukon loppulukemin 2-1. Jyväskyläläisten nuori puolustaja Juuso Vainio oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa suoritukseen.

− Maistuu kyllä hyvältä. Ollaan hyvin voitettu näitä pelejä Lukkoa vastaan, ja saatiin nyt jatkettua voitokasta jaksoa.

Lukko puolusti läpi ottelun erittäin laadukkaasti keskustaa ja oman maalinsa edustaa, eikä ole sattumaa, että JYPin molemmat maalit syntyivät puolustajien lavoista.

− Tiedettiin, että pärjätään Lukolle luistelemalla. Puolustajat olivat meillä tänään rohkeita, saimme parhaat hyökkäykset siitä, että pakit lähtivät jalalla nostamaan kiekkoa ylös. Tämä oli videopalaverien kautta tutkittu ja sovittu juttu meiltä, kommentoi Vainio.

Espoosta Jyväskylään siirtynyt Vainio vastasi joukkueensa avausmaalista ja merkkautti samalla tilastoihinsa kauden toisen osuman.

− Olin jo lähdössä vaihtoon, kun Louhivaara sai kiekon. Päätin jäädä odottamaan viivaan, ja kun sain kiekon lapaan, ammuin maalille niin kovaa kuin käsistä lähtee. Taisi ottaa kimmokkeen vastustajan pakista, Vainio naurahti.

Perjantain maali oli puolustajalle kauden yhdeksäs tehopiste, ja vaikka mies onkin vakuuttanut vahvalla liikkeellään ja taitavalla kiekonkäsittelyllään, hän ei itse ole otteisiinsa tyytyväinen.

− Vaikea kausi ollut tähän mennessä. Odotan itseltäni paljon enemmän, tämä taso ei riitä itselle. Tiedän pystyväni parempaan. Täytyy vain pysyä kärsivällisenä ja parantaa omaa peliä.

JYPissä pelaa tällä kaudella paljon vanhoja Blues−pelaajia. Vainio on siinä mielessä poikkeus, että mies siirtyi jo viime kauden lopulla jyväskyläläisten leiriin. Onko mies joutunut toimimaan Blues-kommuunin oppaan roolissa? 

− En sentään, en niin hyvin tunne vielä tätä kaupunkia. Kun täällä valmiiksi jo olin, Antti Suomela, Urho Vaakanainen ja Micke Saari kyselivät, minkälaista täällä on ollut ja miten olen viihtynyt. En sen tarkemmin ole pystynyt neuvomaan, kun niin vähän aikaa itsekin täällä ollut.

» Lähetä palautetta toimitukselle