Vahalahti vei tuhkatkin Ilveksen pesästä - Keränen tyrmistyi

LIIGA / Haastattelu
Michael Keränen lyyhistyi minuuteiksi raskaan tappion jälkeen.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Rauman Lukko pullautti Ilveksen ulos pudotuspeleistä. Tamperelaisilta vietiin viimeinenkin ilonaihe, kun Ville Vahalahti nousi pistepörssikuninkaaksi. Veteraanin kommentit olivat melko lailla rakentavampia kuin pettyneen Michael Keräsen.

Painajaisesta tuli totta Tampereen Ilveksen pukukopissa. Yli 6100 ihmistä saapui katsomaan, kuinka joukkue vapisi kuin haavan lehti ja antoi pudotuspelipaikkansa HPK:lle.

Lopputilanne oli Ilvekselle ensimmäinen kerta kymmenen parhaan ulkopuolella koko runkosarjassa. Lukko otti vierasvoiton ja Ville Vahalahti tyhjensi Ilves-pajatson lopullisesti nousemalla Michael Keräsen ohi Liigan pistepörssin voittajaksi. Kummankin pistemäärä oli 52, mutta Lukko-hyökkääjä teki kolme maalia Kerästä enemmän.

Vahalahti innostui tittelistä, vaikka asiaan kuuluva nöyryys puskikin sanoista läpi.

− Kyllähän se aina hyvä bonus on kauteen. Tietää, että on pelannut hyvin. Iso apu on tullut ketjukavereiltakin.

36-vuotias pörssikurko myönsi pienen pikkupoikamaisen jännityksenkin käyneen päällä. Keskittyminen kuitenkin piti ja Lukko väänsi tasaisen, laadukkaan ottelun.

− Ei nyt ehkä pelin tuoksinassa, mutta lopussa vähän katseli, että tekeekö se Keränen pisteen. Ja ennen peliä vähän mietittiin. Mutta aika hyvin kaikki haihtuu, kun kiekko tippuu jäähän.

− Me ollaan pelattu olympiatauon jälkeen vähän huonosti. Sovittiin hyvästä lopetuksesta. Ekat viisi minuuttia oli huonoja, mutta kaverin maalin jälkeen pelattiin hyvin, Vahalahti jutteli.

"Käsittämätöntä"

Michael Keränen johti Ilveksen kiekollista peliä läpi kauden. Pirteä, ennakko-odotusten ylitystä lupaillut kevät päättyi kuitenkin tuttuun surkeaan lauluun. Joukkue hävisi neljä viimeistä peliä silkkaan hermoiluun ja HPK:n höyryjyrä lopetti pelit runkosarjaan.

Keräsen kasvot puhuivat paljon. Ilme näytti vatsaan puukotetulta.

− Taisteltiin kuudennesta sijasta jossain vaiheessa, ja sitten mennäänkin lomille. Käsittämätöntä.

Ilves ja Keränen aloittivat ottelun rähinällä, mutta johtomaalin jälkeen puntti alkoi tutista. Joukkue tiesi kolmannessa erässä tarvitsevansa voiton, mutta luu jäi käteen.

− Pitää katsoa peiliin. Ei näin voi käydä. Ei ollut sellaista peliä, jota olisi pitänyt pystyä pelaamaan. Ei saatu kaikkea irti ja tulos on tuo, epäuskoinen Keränen sai sanotuksi.

Tilanne ja hermopaine olivat kovia ja otteluun suhtautuminen haastavaa. Pään kestämisestä Keräsellä ei juuri ollut sanottavaa.

− Itsepähän aiheutettiin se, että jouduttiin pahaan paikkaan.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle