JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

"Välly on eläin!"

LIIGA / Haastattelu
Tommi Välimaa on noussut loppukaudesta yhdeksi Ilveksen avainhyökkääjistä.
Kuva © Jarno Hietanen
Jo viime kevään karsinnoissa kangasalalaislähtöinen Tommi Välimaa tehoili kahdessa ottelussa yhden maalin ja kahden syöttöpisteen verran. Tänä keväänä ensimmäisissä kolmessa karsintaottelussa on syntynyt jo kaksi maalia.

Köyhän miehen Marko Anttilaksikin kutsuttu Tommi Välimaa iski hänelle hyvinkin tyypillisen maalin torstaina Jukureita vastaan.

- Jukuripelaaja yritti syöttää maalille kiekkoa, mutta pääsin nostamaan hänen mailaansa siitä. Kiekko irtosi siniselle ja pääsin siitä tökkäämään sitä vielä eteenpäin ohi puolustajan. [Michael] Keränenkin oli hyvin siinä mukana, mutta päätin vetää itse, Välimaa kertasi maaliaan.

Ilves nousi ottelusarjassa jo 3-0-johtoon ja tupsukorvilla on vakaa aikomus päättää kautensa lauantaina Mikkelissä.

- Sitä lähdetään todellakin tavoittelemaan. Laitetaan kaikki likoon lauantaina. Tästä jäi hyvä mieli ja päästään lauantaina viettämään pääsiäistä sitten, Välimaa toteaa.

Uransa toista SM-liigan karsintasarjaa pelaava Välimaa pitää Jukureita kovempana vastuksena kuin vuosi sitten vastassa ollutta Vaasan Sportia.

- Jukureilla on paljon tiivimpää peliä ja he tulevat paljon kovempaa päälle kulmissa ja hyökkäysalueella. Mailaakin käytetään aika paljon. En oikein ymmärrä, kun sitä tulee koko ajan todella paljon. Vähän vaikea tuolla on mennä, Välimaa toteaa.

Tiukat pelit ja kovat väännöt nostavat toisaalta usein pelaajien tunnetasoa, näin on käynyt myös Välimaan kohdalla.

- Kyllähän se tunnetaso on ollut siinä rajamailla. Tällainen tunne kun olisi joka pelissä, niin menisi tosi hyvin.

Viitakosken erikoiskurssilla

Välimaan liike ei ollut alkukaudella totutulla tasolla, eikä tehoja tuntunut tulevan millään. Käännekohta kauteen tuli ennen joulua, kun Ilveksen apuvalmentaja Vesa Viitakoski piti Välimaalle yksityistunteja.

- Kesäharjoittelu ei mennyt minulla ihan putkeen. Ensin meni takareisi ja sitten myöhemmin hajosi selkä, kyllähän se vaikuttaa.

- Ennen joulua otimme Veskun kanssa kiekkotreenejä ja luistelua harjoiteltiin. Sen jälkeen rupesi vastuutakin tulemaan ja tuleehan siinä sitten onnistumisiakin, Välimaa kertasi.

- Lisäksi kun ketjukavereina saa pelata tuollaisten jätkien kanssa kuin Keränen ja Lassi Kokkala, niin onhan se aivan huikeaa.

Fanien tuki on tärkeää

Ilveksellä on ollut kahdessa karsintaottelussa enemmän yleisöä lehtereillä kuin paikallisvastustaja Tapparalla, vaikka kirvesrinnat etenivätkin jo välieriin saakka.

- Onhan se tosi mahtava tunne. Vaikka kauden aikana ollaan rämmitty, niin silti fanit jaksavat tulla kannustamaan. Onhan siinä hieno pelata. Kyllähän tuo yleisömäärä kertoo siitä, kuinka iso juttu Ilves on.

Välimaa sai haastattelun aikana joukkuetovereilta useita taputuksia olkapäille. 196 cm pitkä hyökkääjä onkin tärkeä pelaaja myös Ilveksen pukukopissa. Arvostusta heltiää myös joulusta asti sivussa olleelta Masi Marjamäeltä.

- Välly on eläin! Raikui Marjamäen huuto Ilveksen pukukoppikäytävällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle