Vähätalo uuden stepin perässä Mikkeliin - "Tuntui tähän kohtaan sopivimmalta ratkaisulta"

LIIGA / Haastattelu
Vähätalo liittyi tiistaina uuteen joukkoon.
Kuva © Tero Liikanen
Aurajoen rannat taakseen jättänyt Julius Vähätalo lähti uusien haasteiden pariin Mikkeliin ja Jukureihin. Nuorella hyökkääjällä onkin erityisesti tavoitteena Etelä-Savossa kehittyä pelaajana.

Nuoresta iästään huolimatta Julius Vähätalolla on takanaan jo 158 Liiga-ottelua TPS:n riveistä. 22-vuotias hyökkääjä näki kuitenkin nyt parhaaksi vaihtoehdoksi lähteä katsomaan uusia ympyröitä ja teki yksivuotisen sopimuksen Jukureiden kanssa.

− Siinä jo kauden aikana täältä otettiin yhteyttä. Agentin kanssa sitten mietittiin, mikä olisi paras vaihtoehto ja oltiin aika yksimielisiä, että tämä tuntuisi tähän kohtaan sopivimmalta ratkaisulta, Vähätalo kertoi.

− Hyvät ja odottavaiset on fiilikset. Haluan kehittyä täällä ja olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta, joukkueen pelaajista sekä valmennuksesta. Puitteet pitäisi olla kunnossa, niin se ratkaisi että tänne tulin.

"Nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa"

Kaudella 2014-15 Vähätalo pelasi vahvan syksyn ja näytti, että hyökkääjä on tekemässä läpimurtoaan liigatasolla. Kevätkausi ei kuitenkaan sujunut samaan malliin ja alavireisesti kulki myös hänen mennyt kautensa, mikä vaikutti hyökkääjän vastuuseen.

− Kausi ei lähtenyt käyntiin sillä tavalla, mitä itse olisi halunnut ja se vaikutti koko ajan rooliin ja jääaikaan. Ei peli lähtenyt oikein missään vaiheessa, miten olisi toivonut sen lähtevän, totesi Vähätalo.

− Nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa. Täällä pitäisi olla mahdollisuudet, että pääsee taas yhden stepin ylemmäs.

TPS:n osalta runkosarja sujui hyvin ja joukkue sijoittui sarjassa toiseksi. Pudotuspeleissä joukkueelle tuli kuitenkin noutaja heti puolivälierissä, kun HIFK pudotti turkulaisryhmän jatkosta voitoin 4-2. Vähätalon totesi tuloksen olleen iso pettymys.

− Tavoitteet olivat korkeammalla joukkueen sisällä, mutta pudotuspelikiekko on aika tasaista ja siellä on pienet marginaalit. Oli meilläkin siinä sarjassa hyvät paikat. Jälkeenpäin kun miettii, että jos oltaisiin päästy sarjassa 3-1-johtoon, niin se olisi ollut ihan eri sarja, hyökkääjä pohti.

− Kyllähän se iso pettymys oli, mutta siitäkin on päästy jo yli.

Turussa Vähätalo jakoi pukukopin muun muassa Eric Perrinin, Tomi Kallion ja Henrik Tallinderin kanssa. Kaiken kokeneesta kolmikosta Vähätalolle jäi hyvät muistot ja oppia omalle uralle.

− Kyllähän niiltä yrittää aina ottaa sitä oppia uralle. Kopissa oli hienoja johtajia ja se, mikä siitä jäi päällimmäisenä mieleen, oli vaatimustaso. Se on varmasti yksi syy siihen, miksi heillä on ollut noin pitkät urat ja ovat voittaneet paljon, Vähätalo mietiskeli.

Positiivisin mielin tulevaan

Vähätalolle siirtyminen Mikkeliin oli lähes täydellinen hyppy tuntemattomaan, sillä kaupunki oli tuttu ainoastaan viime kauden vieraspeleistä sekä lapsena tehdyistä lomamatkoista. Tulevan kauden joukkueestakaan ei tuttuja kasvoja löytynyt, mutta nuori hyökkääjä oli silti positiivisin mielin.

− Aika sama runko ainakin, mitä viime kauden joukkueessa. Se on tietysti hyvä juttu, koska siten on helpompi lähteä heti alkukaudesta liikkeelle, Vähätalo kommentoi.

TUTOa sekä TPS:ää juniorivuosinaan edustanut Vähätalo lähti Mikkeliin kehittymään sekä ottamaan isoa roolia hyökkäyskalustossa. Hyökkääjä tiedostaa omat vahvuutensa kentällä, mutta löysi myös selkeitä kehityskohteita.

− Pyrin olemaan melko monipuolinen pelaaja. Totta kai koon puolesta erotun tuolla ja sitä yritän käyttää hyväkseni. Luistelen ihan hyvin ja laukauksen sanoisin vahvuudeksi, hyökkääjä kuvaili.

− Olen vielä nuori kaveri, niin fyysisesti on vielä paljon parannettavaa. Salilla pitää kesällä viettää aikaa ja tietysti myös jäällä, koska siellä se itse suoritus tehdään. Ei mitään osa-aluetta tietenkään voi laiminlyödä, mutta sanoisin että ne kaksi ovat aika tärkeitä.

Uuteen ympäristöön muuton lisäksi vahtolaislähtöiselle hyökkääjälle tuleva kesä on poikkeava pariin edelliskesään nähden: hän pääsee harjoittelemaan täysipainoisesti.

− Loukkaannuin silloin (kaudella 2014-15) viimeisessä A-nuorten finaalissa ja olin sen kesän loukkaantuneena. Silloin piti vähän treenata kesällä tietysti eri tavalla. Turussa oli onneksi hienot puitteet Sport Sciense Labilla, missä harjoittelu onnistui hienosti loukkaantumisen kanssakin.

− Viime kesä meni taas armeijassa, mikä tietysti myös vähän haittasi harjoittelua. Nyt pääsee pitkästä aikaa treenaamaan kesänkin täysipainoisesti, niin se on tosi hieno homma.

Tulevalle kaudelle Vähätalo ei ole valtavia tavoitteita asettanut, vaan pyrkii pysymään perusasioiden äärellä.

− En ole mitään sellaisia tarkkoja tavoitteita miettinyt vielä. Lähinnä oikeastaan se, että haluan oikeasti lähteä parantamaan peliä. Kyllä niitä ehtii tuossa miettimään, jos haluaa vielä itselleen jotain oikein tarkkoja tavoitteita asettaa.

− Mielestäni niitä odotuksia ei hirveästi kannata miettiä. Tekee parhaansa ja antaa mennä vaan, niin yleensä silloin minun mielestä tulee paras tulos, hyökkääjä linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle