Vähäsanainen Ilomäki Tapparan valopilkkuna

LIIGA / Haastattelu
Tappara kävi tiistaina häviämässä Jokereille Helsingissä lukemin 2-6 ja joukkueen peli ei suuremmin vakuuttanut. Alavireisen esityksen seasta löytyi myös iloisia yllätyksiä, joista yksi oli 20-vuotias Arttu Ilomäki.

Tiistaina Helsinkiin saapuneen tamperelaisryhmän nimilistaa selaillessa joutui väkisin miettimään muutaman nimen kohdalla, että kenestä on kyse. Useimmat oudot nimet olivat vielä lähes yläasteikäisiä, mutta yksi tuntemattomista nimistä on hieman vanhempi. 20-vuotias Arttu Ilomäki ei vanhemmasta iästään huolimatta soita kelloja. Mikä hän on miehiään?

– Mä olen Ilomäen Arttu ja Ikurista semmoinen jantteri, vastaa lyhyesti ja ytimekkäästi puhuva tamperelainen.

Isomäen nuoruudessa Ikurin Virettä ei vielä ollut olemassa, joten nuorukainen aloitti uransa Ilveksessä. Nykyään hyökkääjä kuitenkin kantaa yllään Tapparan paitaa.

– Meillä oli "Tessun Ipassa" (Tesoman Ilves toim. huom.) kova jengi aikoinaan, kun siellä oli Joonas Liimataista, Jyrki Jokipakkaa ja ynnä muita. B-juniori-iässä en saanut enää peliaikaa Ilveksessä, joten lähdin peliajan perässä Tapparaan, Ilomäki avaa pelaajataustaansa.

Illan tappioon ikurilaisella on hyvin selvä selitys.

– Takkiin tuli tänään. Kaveri teki niistä paikoista mitä oli, mutta me ei tehty. Itsekin tuhrin siinä muutaman.

Tiistain ottelussa Ilomäki kellotti peliaikaa reilut 20 minuuttia ja pääsi pelaamaan myös ylivoimaa. Tapparan 2-2-tasoitusosuma oli komea taidonnäyte hyökkääjän taidoista. Pieni nousu kulmasta B-pisteen kaarelle ja napakka rannelaukaus maskin takaa ylävillaan.

Omasta suorituksestaan hyökkääjä puhuu kuitenkin vaatimattomaan sävyyn, vaikka tilillä on kolmesta viime ottelusta tehot 2+4. Suurin ansio kuuluu kuulemma hyville ketjukavereille. Päävalmentaja Risto Dufvalta sen sijaan löytyy kehuja keskushyökkääjälle.

– Hyvä poika ja taitava kiekon kanssa. Pystyy leikkimään sentteriä, eli tekemään laitureistaan parempia pelaajia, sanailee Dufva ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ilomäki ei ole tulokkaan statuksestaan huolimatta lähelläkään Tapparan nuorinta kaartia. Ikäeroa esimerkiksi tiistaina debyyttinsä tehneeseen Atte Mäkiseen on neljä vuotta.

– Kyllä nuorempien pelaajien hyvät otteet tsemppaavat itseäkin pelaamaan kovemmin, mutta kavereita tässä kuitenkin ollaan, joten tyytyväisiä pitää kaverinkin onnistumisista olla.

Kirittäminen onkin varmasti tarpeen, sillä Ilomäen tavoitteena on kiekkoammattilaisuus. Viimeistä kauttaan yli-ikäisenä A-junioreissa pelaavalla hyökkääjällä ei ole vielä uutta sopimusta Tapparan kanssa. Resepti liigassa pysymiseen ainakin loppukauden ajan on kuitenkin selvä.

– Annan joka pelissä kaikkeni tietysti, ikurilainen toteaa haastattelun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle