Väänänen Karalahdesta: ”Ainahan muutos sattuu”

LIIGA / Haastattelu
Jokerien kannattajat valmistautuvat alkavaan kauteen ristiriitaisissa tunnelmissa.
Kuva © Jussi Kivimäki
Jokeriperhe on elänyt kuluneen kesän aikana kovassa myllerryksessä. Loikkaus itänaapurin KHL:ään ja kiistelty Jere Karalahden sopimus ovat nostattaneet tunteita sekä puolesta että vastaan.

Jokerien tuleva siirtyminen KHL:ään on alkujärkytyksen jälkeen otettu kannattajien keskuudessa melko hyvin vastaan, mutta Jere Karalahden pelaaminen narrinutussa on monelle kovempi pala purtavaksi.

- Kyllähän se vähän sylettää nähdä Karalahti jokeripaidassa, Jokerien kannattajayhdistyksen Eteläpääty ry:n puheenjohtaja Kimmo Virtanen tiivistää.

- Mielipiteitä on kuitenkin monia. Vaikka jokerifanit yhdistetään valitettavan usein yhden sateenvarjon alle, siellä on äärimmäisen monta kantaa laidasta laitaan.

Karalahden sopimuksen herättämästä tunnekuohusta on keskusteltu myös Jokerien pukukopissa.

- Kyllä me olemme ne reaktiot tiedostaneet. Isoja uutisia on tullut kesän aikana, jokerikapteeni Ossi Väänänen kertoo.

- Ainahan muutos sattuu, se on ihan varma.

Hiljainen protesti

Osa Jokerien kannattajista tuntee, että seurajohto käveli heidän ylitseen palkatessaan Karalahden. Faneilla on oikeus osoittaa mieltään, mutta Eteläpääty ry ei ole masinoimassa yhtenäistä kannanottoa.

- Nythän on protestoitu lähinnä hiljaisuudella. Se on loppujen lopuksi paras keino, Virtanen miettii ja painottaa, että jokaisella kannattajalla on oikeus omaan mielipiteeseensä.

Kannattajien vaikutusvalta on rajallinen, eivätkä pelaajat voi uhrata liikaa ajatuksia sille, mitä katsomosta huudellaan.

- Arvostamme todella paljon fanejamme, mutta me pelaajat yritämme vaikuttaa siihen, mihin voimme vaikuttaa. Pelataan täysillä ja koitetaan voittaa pelejä, Väänänen kommentoi.

- Totta kai haluamme, että kannattajat ovat meidän puolella, koska meillä on upea faniryhmä, joka näkyy ja kuuluu.

"Fanit tulevat rakastamaan häntä"

Väänänen on tyytyväinen joukkueensa pelaajamateriaaliin ja kehuu pukukopin hyvää henkeä. Jokerikapteenin mukaan palapelissa on kaikki tarvittavat osat edetä keväällä päätyyn asti. Karalahti on palapelin tärkeä osa.

- Mitä Jereen tulee, ymmärrän, että hänen taustansa vaikuttaa, mutta hän on erittäin kova pelaaja ja hyvä kundi kopissa ja jäällä. Olen aivan varma, että kun Jere pelaa omaa peliään, niin fanit tulevat rakastamaan häntä, Väänänen vakuuttaa.

Myös Virtanen uskoo, että protestimieliala väistyy kannattajien keskuudessa, kun kausi lähtee kunnolla käyntiin ja pelejä saadaan riittävästi alle.

- Asia on hankala, kun nämä ovat tunnepuolen juttuja. Nyt fiilikset ovat alhaalla, mutta uskon kyllä, että ajan kanssa tunnelmat muuttuvat positiivisiksi, Virtanen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle