Uusitalosta tuli ennätysmies

LIIGA / Haastattelu
Ville Uusitalosta tuli lauantaina Ässien seuraennätyksen haltija, kun mies sai avauserässä tililleen syöttöpisteen. Kyseessä on puolustajien yhden kauden syöttöennätys, joka oli aiemmin Pekka Rautakallion nimissä. Merkkipaalu ei jaksanut kuitenkaan Uusitaloa heti tappiopelin jälkeen juuri ilahduttaa.

Historiaa kirjoitettiin uusiksi Ässät-HIFK -pelin avauserässä, ajassa 17.29. Ville Uusitalo sai syöttöpisteen Antti Mäkilän kavennusmaaliin, ja Uusitalon syöttölukema oli tehomerkinnän jälkeen 29. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio nakutti kaudella 1978–1979 28 syöttöpistettä.

– No, eipä tuo tällaisen tappiopelin jälkeen kovin paljon ilahduta. Hienoja juttujahan nuo ovat, kyllä sitä on hauska sitten myöhemmin muistella, ennätysmies kuittasi saavutuksensa.


Ville Uusitalo on saanut tuulettaa syöttöpistettä jo 29 kertaa.
Mikko Ruohola - http://ruohola.org

Ässät koki HIFK-pelin avauserässä täystyrmäyksen, kun HIFK latoi kolme maalia pikaisella aikataululla. Ässien lataus ottelun alussa oli vahva, mutta maalipaikoissa joukkue ei ollut terävimmillään.

– Tosi hyvin me peliin tulimme. Sitten hävisimme kulmakamppailun, jonka seurauksena HIFK pääsi johtoon. Seuraavaksi istuimmekin jäähyllä, ja he lisäsivät johtoaan. Menimme hiukan kipsiin, mutta onneksi saimme yhden kavennusmaalin vielä erän loppuun.

– Loppua kohti pelimme kyllä parani, meillä oli mielestäni todella hyvä draivi. HIFK on kuitenkin todella hyvä ryhmä, jota vastaan on vaikea nousta kolmen maalin takaa. Sama koskee toki muitakin kärkijengejä.

HIFK näytti Ässille ylivoimapelin mallia kahdella avauserän onnistumisellaan. Patapakan ylivoima on viime aikoina yskähdellyt, eikä lauantain peli tähän muutosta tuonut. Varsinkin kiekon sisäänvienti hyökkäysalueelle oli hankalaa.

– Silloin kun lähdemme rakentamaa ylivoimaa päätykiekon kautta, kaipaisin vähän lisää nälkää ja halua kulmakamppailuihin. Siellä pitää jaksaa vääntää ja tapella kiekko omille. Ei sinne voi mennä soitellen sotaan, silloin kiekko palautuu joka kerta omiin, Uusitalo summasi.

Taistelu runkosarjan kakkospaikasta kiihtyi entisestään HIFK:n voiton myötä. Uusitalon mukaan runkosarjan loppusijoitukselle ei kannata uhrata liikaa ajatuksia.

– Nyt pitää ottaa tästä hyvät asiat mukaan ja unohtaa paskat jutut välittömästi. Viisi peliä on vielä runkosarjaa jäljellä, ja me voimme lähteä niihin joka tapauksessa hyvällä fiiliksellä. Tietysti teemme kaikkemme, jotta olisimme kakkosia.

– Ei sillä silti suurta merkitystä lopulta ole, kummalla sijalla olemme runkosarjan päättyessä. Pudotuspeleissä on joka tapauksessa napattava neljä voittoa vastustajasta jatkoon päästäkseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle