Uusitalo debytoi onnistuneesti

LIIGA / Haastattelu
Jokereita voi syyttää monestakin virheestä tai tunaroinnista kuluvalla kaudella. Yhdessä asiassa organisaatiolle on kuitenkin pakko nostaa hattua. Joukkue ei ole jäänyt tuleen makaamaan ja valittelemaan ankeita aikoja. Kun toimitusjohtaja ja kakkosvalmentaja Matti Virmanen uhosi taannoin, että joukkueeseen haetaan uusia miehiä niin kauan kun asiat niin vaativat, ajattelivat kyynisimmät lajin seuraajat Jokerien hankkivan loputtoman tuntuisen kassansa turvin joukoittain kalliita eliittipelaajia. Yllättäen viime päivinä on virta käynyt Jokereihin Mestiksen suunnalta.

Tuorein tuttavuus narrinutussa on Kirkkonummen Salamoista siirtynyt, Mestiksen puolustajien pistepörssiä johtava, Ville Uusitalo. Hän debytoi joukkueessa lauantain KalPa-pelissä, väläytti pariin otteeseen kiekollista osaamistaan etenkin hyökkäyspäässä ja keräsi yhden syöttöpisteen.

-Kun voitetaan ensimmäinen pelini ja onnistun vielä hankkimaan yhden syöttöpisteen, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Hieno homma, myhäili Uusitalo Jokerien pukukopissa ottelun päätyttyä.

Minkälaista on sitten muutoin ollut tulla uuteen koppiin ja joukkueeseen, joka on tuntunut ulkoapäin katsottuna olevan koko kauden enemmän tai vähemmän sekaisin?

-Ei mulla ole kyllä mitään pahaa sanottavaa. Tosi hyvin on otettu vastaan. Kaikki tulee juttelemaan ja neuvomaan että miten toimitaan, kun enhän mä täällä mihinkään osaa mennä.

Entä kuinka yllättäen Jokeri-komennus sitten puolustajalle tuli?

-Kyllä tästä pari kuukautta on ollut puhetta. Muutkin seurat on kyselleet, mutta kyllä tää oli paras paikka ja se mihin eniten halusin tulla.

Myös Virmanen vahvistaa Uusitalon tarinan.

-Pari kuukautta tässä on häntä seurattu. Waltteri Immonen, joka meillä näitä pelaajia tarkkailee, on käynyt kuusi peliä Uusitalolta katsomassa. Ensin oli puhetta ensi kaudesta, mutta kun parilla muullakin seuralla oli kiinnostusta, niin tuli hieman kiire ja päädyttiin sitten tällaiseen ratkaisuun.

Oliko liigajäälle hyppääminen vaikeaa, Ville uusitalo?

-Kun ensi jännityksen sai pois, niin sitten pystyi pikkuhiljaa pelaamaan sitä peliä jota on kuitenkin aina pelannut. Ihan hyvä ja innostunut vaikutelma jäi.

Mitkä ovat sitten kakkosvalmentaja-toimitusjohtaja Virmasen mietteet kaverista?

-Ainakin tänään kaveri pelasi aivan loistavasti.

Ensi esiintyminen Kalpaa vastaan sujui Uusitalolta siis mainiosti. Astetta tiukempaa mittaria on luvassa tulevana tiistaina, kun vastaan asettuu astetta taitavampi, taklaavampi ja isokokoisempi Helsingin IFK.

» Lähetä palautetta toimitukselle