Uusi toimitusjohtaja ei päässyt näkemään voittotunnelmaa

LIIGA / Haastattelu
Antti Jaatinen etsii edelleen kauden avauspistettä.
Kuva © Erno Laisi, erno.laisi@jatkoaika.com
Porin Ässiin elokuun alussa siirtynyt Antti Jaatinen on palautunut puolentoista kuukauden sairaslomalta. Nyt Jaatinen pääsee keskittymään loppukauteen ja lupaa, että tulosta on näkyvissä jo lähipäivinä.

Kun Antti Jaatinen saapui Ässiin, oli porilaisilla kiekkofaneilla mietittävää tulevasta kaudesta. Monien mielestä Jaatinen oli tasapaksu täyttöpelaaja, mutta Ässien päävalmentaja Jyrki Aho luotti JYP:n vuosiltaan tuttuun laitahyökkääjään.

Nyt mikkeliläislaituri painaa töitä Ässien kakkosylivoimassa maalin edessä. Ylivoima-ajasta huolimatta Jaatisen tehopistetilasto näyttää vielä nollaa. Jaatinen on onnistunut edellisellä ja kuluvalla kaudella maalinteossa yhteensä kerran.

− Olisihan se kiva, että pisteitä tulisi. Ainahan se vähän takaraivossa kolkuttelee, kun ei ole pystynyt sillä tavalla joukkuetta auttamaan. Jotain taikuutta siinä nyt on, ei ole oikein pomppinut minulle. Niitä tulee sitten jos tulee. Kunhan joukkueena saadaan pisteitä, niin se riittää. Tässä iässä ei ole niin tärkeää, että itselle tulee pisteitä, vaan joukkueelle, Jaatinen mietti.

Kangasalan Voiton kasvatti sai lokakuun puolessavälissä harjoituksissa tärskyn, joka mursi miehen nenän ja aiheutti lievän aivotärähdyksen. Keskiviikkoillan ottelu Tapparaa vastaan oli miehen ensimmäinen sairasloman jälkeen. Peli näytti maistuvan miehelle nyt, kun pieni tauko on vietetty.

− Vammasta on parannuttu, harjoituksissa olen pystynyt ottamaan iskuja ja pelaamaan normaalisti. Toivottavasti voi keskittyä nyt loppukauteen, eikä mitään uutta tulisi, ässähyökkääjä sanoi.

Jyrki Ahon hakiessa ketjukoostumuksia kauteen lähdettäessä hieraisivat monet silmiään, kun Sportista hankittu ranskalaisväkkärä Charles Bertrand istutettiin Juha Kiilholman ja Jaatisen kanssa samaan ketjuun. Vaikka kentällisen peli on tehoiltaan ollut vaisua, on se saanut pyöritettyä peliä vastustajan alueella.

− Tykkään paljon pelata Charlesin kanssa. Hyviä aihioita on ollut, mutta tulosta ei ole syntynyt. Bertrand tykkää pitää kiekkoa ja minä yritän sitten hakea paikkoja. Jos huomenna pelataan samassa ketjussa, niin rupeaa verkko heilumaan, Jaatinen uhoaa.

"Twitteristä taisin nähdä"

Ässien tulevaksi toimitusjohtajaksi valittu Eeva Perttula oli saapunut ensimmäiseen Ässien kotiotteluunsa keskiviikkoiltana. Pelaajille siitä ei ennen peliä syntynyt painetta, mutta Jaatista ja muita patanuttuja harmitti, ettei Perttula päässyt näkemään voittotunnelmaa.

− Twitteristä taisin nähdä, että hän tulee tänään paikalle. Ei se mitään ihmeellistä painetta luo, eikä siitä puhuttu kopissa. Toivottiin voittoa, että hän olisi nähnyt pelin jälkeen, millainen voittotunnelma täällä on, Jaatinen harmitteli.

Itse otteluunkaan Antti Jaatinen ei ollut järin tyytyväinen.

− Ketutus jäi päällimmäisenä mieleen pelistä. Kolme pistettä oli otettavissa, mutta ei pystytty vastaamaan Tapparan vahvaan kolmanteen erään, vaikka tiedettiin, että sellainen tulee. Vasta Tapparan tasoitusmaalin jälkeen herättiin pelaamaan. Käytännössä annettiin kaksi pistettä pois, työmyyrä murehti.

» Lähetä palautetta toimitukselle