Uudet sentterit nousseet esiin Bluesissa

LIIGA / Haastattelu
Antti Suomela on kahden ottelun maaliputkessa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesista pelaajaliikenne on ollut kauden aikana pääosin poispäin, joten se on samalla avannut uusia mahdollisuuksia monille pelaajille. Parhaiten se on näkynyt joukkueen keskushyökkääjäosastolla, jossa tahtipuikkoa heiluttavat Peter Tiivola sekä Antti Suomela.

Molemmat pelaajat ovat onnistuneet maalinteossa tällä viikolla niin Ässiä kuin HPK:ta vastaan. Peter Tiivola osui patapaitoja vastaan toisenkin kerran. Kookkaan sentterin harjoituskausi sujui hienosti.

− Harjoituspelien kautta loin ehkä liikaa odotuksia tähän kauteen ja sitä kautta peli meni yliyrittämiseksi. Nyt olen yrittänyt pelata rennommin.

− Itseluottamus on kasvanut onnistumisten myötä ja kun se on kunnossa, ei pelkää virheitä ja kentällä on helpompaa.

Antti Suomela oli ison osan harjoituskaudesta loukkaantuneena, mutta kauden kestäessä vastuuta on tullut koko ajan enemmän. Liigauran avausmaali syntyi Kuopiossa parisen viikkoa sitten, ja sen jälkeen osumia on syntynyt Liigassa kaksi sekä CHL:ssä yksi.

Myös tehoja on tullut koko ajan lisää. Pistetili aukesi uran viidennessä ottelussa kahdella syötöllä. Marraskuusta eteenpäin Suomela on tehnyt jo kahdeksan pistettä 12 ottelussa. Siitä Suomela kiittää erityisesti hyvin toimivaa ketjua Jari Sailion ja Ilmari Pitkäsen kanssa.

− Siinä olemme hyvin kartalla, missä toinen liikkuu. Samalla se helpottaa myös puolustustyöskentelyä. Sentterin rooli on vaativa. Minulla on mennyt se hyvin, mutta ei pidä tyytyä siihen.

Tiivola kantaa nyt nimellisesti kakkossentterin vastuuta, Suomela on papereissa kolmossentteri. Molemmat pelaavat kuitenkin ylivoimaa, jossa Blues on saanut hyvin onnistumisia viimeisten pelien aikana.

− Meillä on nyt hyvä aihio ylivoimassa. Siinä on hyviä äijiä, pitää jatkaa samaan malliin, Tiivola arvioi.

− Ylivoimakentälliset ovat vaihdelleet. Eri asiahan se on, jos on pelannut kuukauden verrattuna siihen, että on pelannut päivän, oli Suomelan näkemys.

Vaikka Kim Hirschovits onkin erinomainen ylivoimapelaaja peliälynsä takia, hänen poistuminen on vaikuttanut jopa ylivoimaan positiivisesti. Tähän Suomela osaa antaa hyvän selityksen:

− Hirschovits on taitava, mutta ylivoimapeli kulki koko ajan hänen kauttaan. Nyt on paljon uusia äijiä ja kiekko kiertää paremmin kaikilla. Sitä kautta peli aukeaa.

Myös Tiivola kehuu estoitta entistä joukkuetoveriaan.

− "Hirso" oli paras kapteeni, kuka minulla on koskaan ollut. Kun hän lähti, muiden piti ottaa lisää vastuuta.

Sitä vastuuta on toden totta tullut sekä Tiivolalle että Suomelalle, joka muistuttaa kuitenkin, että roolin ei pidä ikinä olla automaatio.

− Pelaajia on toki lähtenyt, mutta silti ylivoima-aika pitää ansaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle