USA:n Nedeljkovic on valmiina menemään päätyyn saakka

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nedeljkovic on napsinut kiekkoja kiinni kiitettävällä tarkkuudella.
USA:n maalivahti Alex Nedeljkovic hymyili tyytyväisenä Tšekki-pelin jälkeen. Joukkue nappasi tyylipuhtaan 7-0-voiton ja etenee välieriin Venäjää vastaan. Joukkue on porskuttanut läpi turnauksen vahvalla otteella, eikä aio ottaa taka-askelia jatkossakaan.

Tšekki-ottelu jätti USA:n joukkueen hyvälle tuulelle.

− Tämä on jännittävää. Tästä jäi hyvä tunne, ja odotamme innolla välieriä. Pelasimme hyvän pelin sekä puolustuksellisesti että hyökkäyksellisesti. Kun saimme paikan, hyödynsimme sen, Alex Nedeljkovic tuumaili pelin jälkeen.

USA:n turnaus on kulkenut positiivisissa merkeissä. Alkulohkossa maa peittosi Kanadan, Sveitsin ja Tanskan, mutta hävisi Ruotsille. Yksi tappio ei vetänyt mieltä matalaksi.

− Turnauksemme on ollut hyvä, olemme pelanneet joukkueena mahtavasti. Kaikki ovat onnistuneet hyvin. Parissa pelissä, esimerkiksi Ruotsia vastaan, olisimme voineet tehdä pari maalia enemmän. Työskentelimme kovasti Kanadaa vastaan ja hallitsimme Ruotsia. Kahdessa viimeisessä alkulohko-ottelussa teimme sen, mitä oli tarpeen, kuten tänäänkin.

Välierissä USA saa vastaansa Tanskan kanssa tiukoille puolivälierässä joutuneen Venäjän. Nedeljkovic odottaa jo innolla kahden kestomenestyjän kohtaamista.

− He tulevat yrittämään kovasti ja heillä on paljon taitoa sekä sisukkuutta. Siitä tulee hauska ja todella intensiivinen peli. Se tulee olemaan täysin erilainen peli kuin mitä olemme nähneet parina viime päivänä. En tunne heiltä juurikaan pelaajia, katson heitä enemmänkin joukkueena.

Resepti Venäjän kaatoon on jo selvä.

− Meidän täytyy jatkaa joukkueena pelaamista. Aloitimme täällä hyvin ja sen täytyy jatkua maanantainakin. Meidän täytyy myös toimittaa paljon kiekkoja maalille. Siten tulemme saamaan paikkoja ja osumme kyllä niistä ennemmin tai myöhemmin. Meidän täytyy myös saada hyvä alku.

USA on pelannut koko turnauksen ajan tähän mennessä Helsingin vanhassa jäähallissa. Välieräpeleistä eteenpäin ottelut pelataan kuitenkin turnauksen pääareenalla Helsingin-areenalla. Tulossa oleva suurempi kaukalo ei maalivahtia huoleta.

− Emme ole olleet vielä siellä, mutta harjoittelemme siellä todennäköisesti huomenna ja totuttelemme siihen. Eron ei pitäisi olla kuitenkaan kovin suuri.

Nedeljkovic oli USA:n joukkueessa mukana myös kaksi vuotta sitten, kun maa voitti kultaa Lappeenrannassa ja Imatralla järjestetyissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Kun miestä pyydettiin vertailemaan näitä kahta turnausta, oli näkemys selvä.

− Tämä turnaus on isompi. Turnausmielessä tässä on sama rakenne ja sama määrä joukkueita. Pelaajat ovat toki kaksi vuotta vanhempia ja taitavampia. Tämä turnaus on kyllä mielestäni myös kovatasoisempi.

Nedeljkovic lyö lopuksi myös pöytään kovan tavoitteen: kulta on hakusessa.

− Lappeenrannassa oli hauskaa ja oli mukava voittaa kultaa. Toivottavasti teemme samoin täällä Helsingissä. Tähtäämme kultaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle